Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het aantal verontreinigende stoffen stijgt weer en scholen en kinderdagverblijven zijn nog steeds gesloten

Nederland heeft dit weekend de vervuiling door het coronavirus opgevoerd. Tussen zaterdag en zondagochtend identificeerden de Bataafse gezondheidsfunctionarissen 5.622 nieuwe besmettingen.

De dag ervoor had het Koninklijk Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het cijfer op 5.340 gesteld, waarna het zakte naar 5.332. In dezelfde periode waren er 43 nieuwe sterfgevallen als gevolg van de ziekte, 98 op zaterdag en 96 op zondag.

Dit zijn echter precies de overlijdensberichten die in die tijd door de autoriteiten zijn opgetekend, omdat de daadwerkelijke sterfgevallen mogelijk eerder hebben plaatsgevonden.

Scholen en kinderdagverblijven waren tot 8 februari gesloten

De Nederlandse regering heeft zondag besloten om de huidige sluiting van scholen en kinderdagverblijven te verlengen tot 8 februari. Ouders krijgen echter een spoedbehandeling zonder onderhoudsoplossing.

De bewindvoerder nam zijn besluit na overleg met gezondheidsdeskundigen die zich zorgen maakten over de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus.

De regering wilde dat de scholen op 25 januari heropend zouden worden. Eerder deze week maakte hij bekend Te verlengen tot 9 februari, met strikte controlemaatregelen vanaf half decemberBehalve echter kunnen scholen en kinderdagverblijven op 25 januari heropenen.

Het advies van gezondheidswerkers heeft deze hoop echter weggevaagd.

Nederland: Negatieve test verplicht om het land binnen te komen (JT 29/12/2020)

Nieuwsbrief informatie

Ontvang elke ochtend belangrijk nieuws.

OK
Niet meer laten zien

READ  Air France: KLM gesteund door Nederland.