Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland wil van het VK de ‘gateway’ naar de Europese Unie maken

Wil in Nederland zijn “Voordeur” Van de Britse president Joe Biden naar Europa nadat het VK de EU had verlaten, zei de Nederlandse premier Mark Rutte vrijdag.

Mark Rutte voegde eraan toe dat Nederland een land is “Zeer Atlantisch” Ze willen de rol van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk accepteren na het vertrek van Brexit en Donald Trump. De Nederlanders en Britten waren lange tijd bondgenoten in het verdedigen van de vrijhandel, en ze kozen vaak de kant van de Fransen en Duitsers over handelskwesties binnen de EU.

“Nederland wil zeker een bijzondere rol spelen in deze relatie met de Verenigde Staten na het vertrek van het VK uit de EU, die niet alleen een fysieke maar ook een politieke toegangspoort tot Europa is.”Mark Rutte reageerde op de vraag van een verslaggever op een persconferentie toen hem werd gevraagd wat hij wilde zeggen toen de Amerikaanse president Joe Biden voor het eerst sinds zijn aantreden met elkaar sprak. “Dus ik wil proberen een rol te spelen in deze oude relaties in de relatie tussen de VS en Europa.”

Geen telefoongesprek gepland

Mark Rutte zei dat hij de Amerikaanse president Joe Biden nog niet aan de telefoon had gesproken en dat er geen gepland telefoongesprek was geweest, hoewel hij hem in het verleden verschillende keren had ontmoet.

De Nederlandse premier en zijn regering hebben een week geleden ontslag genomen na een schandaal rond de kinderwelzijnszorg, maar zij zullen tot de parlementsverkiezingen van 17 maart hun dagelijkse werkzaamheden voortzetten.

READ  'The Stonehenge of the Netherlands', 4000 jaar oude religieuze plaats ontdekt in Tile

Zie ook – Brexit: Costex hoopt dat er in de komende dagen een hulpprogramma voor vissers wordt geïmplementeerd