Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: “Gedeeltelijke gevangenisstraf” bevolen in Nederland

Minister-president Mark Rutte maakte dinsdag bekend dat Nederland vanaf woensdag onder “gedeeltelijke controle” zal vallen in een poging een uitbraak van de Covit-19-epidemie te voorkomen. “Het gaat pijn doen, maar het is de enige oplossing. We moeten hard zijn”, voegde hij eraan toe, eraan toevoegend dat de maatregelen woensdag van kracht werden.

De verhuizing voorziet specifiek in de sluiting van bars en restaurants. Na enkele maanden het masker te hebben gedragen, besloot Mark Rutte uiteindelijk om het op alle beperkte plaatsen verplicht te stellen voor mensen ouder dan 13 jaar. Mark Rutte zei dat de verkoop van alcohol ook na 20.00 uur zal worden verboden, met als doel de sociale interacties te verminderen die hebben geleid tot de toename van Govt-19-gevallen.

Lees ook: In Nederland is het leven bijna normaal

Deze maatregelen zijn minimaal vier weken van kracht, twee weken later volgt een evaluatie. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jong waarschuwde dat er strengere beperkingen kunnen worden genomen als deze onvoldoende blijken te zijn.

Het op twee na hoogste percentage nieuwe vervuiling

Nederlandse gezondheidsfunctionarissen registreerden woensdag een nieuw record van 7.393 coronavirusinfecties. In één week tijd identificeerden ze 43.903 nieuwe gevallen en 150 doden.

Lees verder: Nederland staat achter hun premier

Volgens het European Centre for Disease Control and Prevention (ECTC) heeft Nederland de afgelopen 14 dagen het op twee na hoogste aantal nieuwe infecties per 100.000 mensen in Europa, na Tsjechië en België.

De regering-Mark Rutte heeft de afgelopen maanden een veel minder stringent ‘smart container’-beleid gepromoot dan haar Europese buren, maar kan de tweede golf van epidemieën niet meer beheersen.

READ  Koningin Máxima is terug in New York