Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Strenge gezondheidsmaatregelen in Nederland en veel Europese landen

Mededelingen, PM van Nederland op maandag 14e avond Mark Rutte Het had het effect van een hamerslag. Hij werd veroordeeld tot 5 weken gevangenisstraf met onmiddellijke ingang. Naarmate de situatie in Nederland verslechtert: 10.000 nieuwe gevallen per dag, waardoor de vrees ontstaat dat een groot aantal tegen het einde van het jaar in het ziekenhuis zal worden opgenomen. In Nederland zijn er al meer dan 10.000 overleden, maar vooral tijdens de eerste lentegolf; Op de 2e was het land relatief vrij en plotseling was er een recessie in verbodsmaatregelen. Dit is waarschijnlijk de verklaring.

Dus deze keer is het geen grap meer. De activiteiten zijn zwaar: alle niet-essentiële winkels, kappers, musea, bioscopen, sporthallen sluiten gisteren vanaf middernacht; Alle face-to-face lessen op de school eindigen morgen en dit resultaat kwam als een grote verrassing voor de leraren die het niet hadden verwacht, en gaf een zeer sterke impuls aan de oplevering. Voor de kerstvakantie, kleine uitzondering: we mogen drie gezinsleden thuis hebben, meer niet.

Hoewel de impact op de economie naar verwachting groot zal zijn, pakken de Nederlanders het goed op. Twee op de drie Nederlanders keuren de daad van Mark Root zelfs goed, en hij krijgt in maart een nieuwe order. Ze hebben zelfs 49% om totale controle te zoeken om infectie te voorkomen. Aangezien de epidemie eind november verergert, zullen veel Nederlanders willen dat deze aankondigingen eerder plaatsvinden.

Nederland is niet het enige Europese land dat de maatregelen verscherpt; De andere twee voor de hand liggende voorbeelden zijn Duitsland en België.

READ  Poster Nederland-Frankrijk in de kwartfinales

In Duitsland worden de nieuwe maatregelen op zondag de 13e bekend gemaakt en gaan ze op woensdag de 15e in voor 4 weken tot 10 januari. Met vergelijkbare resultaten als in Nederland: sluiting van niet-essentiële bedrijven, scholen, kinderdagverblijven. Sterke aanmoediging voor telewerken. Gezinscontactlimiet, 5 volwassenen per huishouden, niet meer, maximaal beperkt contact voor vakantie.

Ook in België is dit zeer streng. De meeste niet-essentiële winkels, sporthallen en culturele locaties waren gesloten. Alleen musea en zwembaden zijn open. Tijdens de vakanties wandelen: Er wordt slechts één gast per huis toegestaan. Een grootmoeder, een grootvader. Dat is het. Er is ook een avondklok in België, waarvan de timing verschilt van regio tot regio.

Er zijn avondklokorders en -operaties in Italië en Spanje, die weer sterk variëren, afhankelijk van de regio. Maar houd er rekening mee dat de beperkingen in Italië tijdens de eindejaarsfeesten zeer streng zullen zijn, vooral het verbod om van de ene regio naar de andere te verhuizen: het zal familiereünies strikt beperken. Merk op dat Italië met 65.000 doden het land is met het hoogste aantal doden in Europa, samen met het Verenigd Koninkrijk.

Deze hechte barrière tussen onze buren ontstaat wanneer ze bij ons zijn, het wordt een beetje losser en het kan natuurlijk vragen oproepen. Maar je moet twee dingen in gedachten houden. De afgelopen weken zijn er in Frankrijk over het algemeen hardere maatregelen genomen dan in Duitsland of Nederland. Immers, de epidemische situatie, hoewel niet onder controle in Frankrijk, heeft de laatste tijd een zeer alarmerende ontwikkeling doorgemaakt bij onze buren, vooral in Duitsland en Nederland.

READ  In Nederland zijn cafés bevoegd om te heropenen voor een proeffase

Ten slotte moet worden opgemerkt dat een ander land, zoals Frankrijk, zijn operaties vereenvoudigt, het Verenigd Koninkrijk. Boris Johnson heeft besloten de beperkingen die Britten toelaten om de vakantie met hun gezin door te brengen te beperken: drie verschillende gezinnen kunnen samenkomen. Niet-essentiële bedrijven kunnen heropenen met variaties afhankelijk van de regio: dit is ernstig, bijvoorbeeld in Birmingham, Manchester of Newcastle, waar het virus hoog is.

Het wegnemen van deze barrière is aan de andere kant van het kanaal veel bekritiseerd: verschillende medische vakbladen hebben al aangekondigd dat het na de vakantie een derde golf zal veroorzaken. En leider van de oppositie, Labour Keer Stormer, belde Boris Johnson vanmorgen om zijn standpunt te heroverwegen en te herstellen van de harde opsluiting. Kortom, de debatten en controverses in deze kwestie zijn niet alleen van Frankrijk.