Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stad verbiedt vleesreclame, eerste ter wereld

De Milieupartij van Haarlem vindt dat mensen niet langer moeten worden aangemoedigd om vlees te eten.

Door
Le Figaro

Geplaatst Upgrade

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Vanaf 2024 zijn advertenties niet meer toegestaan ​​op bussen, abri’s of schermen in Haarlem, Nederland (illustratieve afbeelding) zukamilov / stock.adobe.com

Ongekend besluit: In Nederland is de gemeente Haarlem, ten westen van Amsterdam, van plan om de meeste vleesreclame in de openbare ruimte te verbieden. Volgens BBC News-siteDe maatregel, op initiatief van milieupartij GroenLinks, wordt vanaf 2024 ingevoerd na toevoeging van vlees aan de lijst van klimaatbelastende producten.

Advertenties die reclame maken voor vlees zullen worden geweerd uit bussen en stadsschermen. Krant nederlands nieuws, GroenLinks-adviseur Ziggy Klazes verantwoordde zich als volgt: “Je kunt mensen niet vertellen dat er een klimaatcrisis is en hen aanmoedigen om producten te kopen die deze veroorzaken.”

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Sterke reacties

Binnen de gemeenteraad van Harlem was de beslissing niet unaniem. Sander van den Raad, leider van de conservatieve partij Drotts, grapte: “Wees jezelf in Harlem en hou van wie je wilt.Opmerkelijk is dat de gemeente Harlem een ​​enorme affichecampagne organiseert, maar als je liever vlees hebt dan zacht gras, komt de “sponsorkracht” het je vertellen. Totaal verkeerd.»

“Lees verder – Is vlees (echt) slecht voor de planeet?

De vleesindustrie verzette zich fel tegen het besluit, in de hoop dat de gemeente zou gaan “Het is verre van te zeggen wat het beste is voor mensen “. Dat begon een campagne en besloot terug te vechten “Nederland Vliesland” Gericht op het bevorderen van de vleesconsumptieEen kwestie van smaakAls economisch voordeel.

“Lees verder – Hier is het ‘Androceen’, Sandrin Rousseau’s theorie die de milieucrisis de schuld geeft… aan jongens

Volgens het CBS eet nog steeds 95% van de bevolking van Nederland vlees. Meer dan de helft eet doordeweeks geen vlees en slechts 5% niet, blijkt uit CBS-statistieken 2021.

» Lees verder – Ontdek morgen de initiatieven en actoren voor verandering in Le Picaro

Zie ook – barbecue”Een symbool van mannelijkheid“: Sandrin Rousseau”We moeten een systeem veroordelen dat ons de muur instuurt»

READ  Nyrstar herstart haar zinksmelter in Nederland