Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Een van de meest genereuze pensioenstelsels in Europa

Nederland: Een van de meest genereuze pensioenstelsels in Europa

Geplaatst

Update

Videolengte: 3 minuten

Geschreven artikel

C.de la Guérivière, V.Travert, A.Sayada, B.de Saint Jore – Frankrijk 3

Frankrijk Televisies

Pensioenhervorming kan niet langer wachten, benadrukt Emmanuel Macron. In Nederland geldt het pensioenstelsel als een van de meest genereuze van Europa, maar in dit land met ruim 17 miljoen inwoners is de wettelijke pensioenleeftijd gestegen naar 67 jaar.

Zelfs in de regen van Nederland, Marie-Christine Cokes StopDe 75-jarige Franse historicus blijft lachen. voor het bekleden van wetenschappelijke functies in Utrecht (Nederland) Voor 35 jaar krijgt hij 4.000 euro bron een maand gedurende tien jaar. Een Nederlands pensioen is haar genereus. “Het pensioenstelsel is erg gemodelleerd. Je hebt flexibiliteit nodig, en flexibiliteit is hier.”Ze legt uit.

Een systeem gebaseerd op twee pijlers

In Nederland is het pensioenstelsel gebaseerd op twee pijlers. Vanaf 67 jaar wordt een basisinkomen betaald van € 1.244 netto per maand.Geef voor een persoon aan of hij in loondienst is of niet. BIJ dat SVoegt extra inkomsten toe die kunnen oplopen tot 80% Op gemiddeld salaris. Om hiervan te profiteren, moet u een deel van uw salaris afdragen aan het pensioenfonds. Volgens de National Retirement Association beheerst een hybride systeem risico’s. Terwijl dit systeem werkt voor werknemers, is de realiteit heel anders voor zelfstandigen die niet kunnen bijdragen aan het pensioenfonds.