Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Spaanse groep Ferrovial verhuist het hoofdkantoor naar Nederland

Via Le Figaro met AFP

Geplaatst

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Heathrow Airport in Londen is eigendom van een Spaans bedrijf. Henry Nicholls/Reuters

De Spaanse infrastructuurgroep Ferrovial heeft dinsdag aangekondigd dat het zijn hoofdkantoor naar Nederland zal verhuizen, gekenmerkt door een scherpe daling van de nettowinst als gevolg van een ongunstig vergelijkend effect aan het einde van het boekjaar 2022. De raad van bestuur van de groep stelde voor “Fusie moedermaatschappij“Van Ferroviaal”met haar dochteronderneming Ferrovial International SE“, een Nederlandse naamloze vennootschap, maakte de groep bekend in een persbericht uitgegeven tijdens haar resultaten over 2022.

Het betekent `ferrovel`.Word een Europese naamloze vennootschap“, bevattende”Het hoofdkantoor bevindt zich in NederlandVoegt een team toe dat gespecialiseerd is in het beheer van snelwegen en luchthavens, met aanwezigheid in verschillende Europese landen en Noord-Amerika. Ferrovial merkt op dat hij zal blijven bijdragen in Spanje. Ook het team zal bijdragenIn Nederland“En”In Amerika zullen ze vragen om een ​​bijdrage“, verwijzend naar het persbericht dat deze herstructurering rechtvaardigt”Toenemende internationaliseringZijn activiteit.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

In 2022 82% omzetGenomen van de band “Zijn internationale activiteiten“, verwijzend naar een persbericht waarin wordt bevestigd dat de herstructurering niet zal leiden tot ontslagen in Spanje, waar geplande investeringen worden gehandhaafd. De Spaanse reus, eigenaar van de Londense luchthaven Heathrow, zegt vorig jaar 186 miljoen euro aan nettowinst te hebben gemaakt. Dit cijfer staat ver af van de 1,2 miljard euro die het verwacht te maken in 2021. Het verschil wordt verklaard door een ongunstig comparatief effect: de resultaten van Ferrovial in 2021 werden juist gestimuleerd door de consolidatie van een boekhoudkundige aanpassing van 1,1 miljard euro na de overname. in de VS.

“Lees verder – Spanje: Ferroval op groen bij 1S dankzij verkeershervatting op Heathrow

Resultaten boven verwachting

De nettowinst van Ferrovial lag iets boven de verwachtingen van analisten, gepeild door financiële informatieleverancier Factset, die een gemiddelde winst van 177 miljoen euro verwachtten. De omzet van de infrastructuurgroep overtrof de marktprognoses met 7,55 miljard euro. Volgens de groep is dit tempo te verklaren door de goede resultaten op zijn snelwegen, vooral in de Verenigde Staten.

Ferrovial merkt op dat “Sterk herstelIn de luchtvaart, dankzij het opheffen van gezondheidsbeperkingen in het Verenigd Koninkrijk, verhoogde deze activiteit op Heathrow. Vorig jaar passeerden 61,6 miljoen passagiers London Airport, de parel van de Spaanse groep. Dat is drie keer het cijfer voor 2022, merkte Ferrovial op in zijn persbericht.

READ  In Nederland verlaat Raja zijn gouden trainer die het Bataafse koloniale verleden beschrijft