Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amsterdam wil toeristische coffeeshops verbieden

Amsterdam wil toeristische coffeeshops verbieden

Een coffeeshop in Amsterdam (beschrijving).
Credits: ALEXANDER KLEIN / AFP

De eco-burgemeester van Amsterdam, die genoeg heeft van toeristen die alleen komen om cannabis te roken, is van plan de woede van de burgers onder ogen te zien Wijs tijdelijk toegang toe tot coffeeshoppanden. Sinds de opheffing van de gezondheidsbeperkingen in verband met Covid-19 heeft de Nederlandse hoofdstad weer een grote toestroom van toeristen, onder meer aangetrokken door de vrije toegang tot softdrugs.

Het wordt gerapporteerd in het proefschrift Leisteen, bedienen slechts 100 van de 166 coffeeshops in Amsterdam toeristen. Hen toestemming ontzeggen zou de gemeente toestaan Beperk de hoeveelheid soft medicine-sector Maar Om de overlast te verminderen Toerisme en aanverwant Strijd tegen misdaad Tegelijkertijd.

Een in april ingediend beleidsvoorstel benadrukte dat De link tussen coffeeshops en criminaliteit. Dus hoewel cannabisgebruik wordt getolereerd, is de commerciële teelt dat niet Coffeeshops moeten illegaal leveren.

Deze zet moet zich nog bewijzen. Dat blijkt uit een rapport van Bond van Cannabis Detaillisten Sterker nog, minder dan de helft van de toeristen reist naar Amsterdam voor cannabis. Volgens dezelfde studie zou 24% van deze toeristen komen, zelfs als er geen cannabis meer verkrijgbaar was.

Aanbevolen door de redactie

Een bericht van de redactie van RTL in je mailbox.

Schrijf je dankzij je RTL-account in voor de RTL Nieuws Nieuwsbrief en volg dagelijks al het nieuws

READ  Nederland heeft al sinds de middeleeuwen een oplossing voor de overstroming