Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Catharina-Amalia uit Nederland: Welkom op het eiland Saint-Martin!

Catharina-Amalia uit Nederland: Welkom op het eiland Saint-Martin!

Op maandag 6 februari 2023 landden Willem-Alexander, Maxima en Catharina-Amalia uit Nederland op het eiland Saint-Martin op de achtste dag van hun Caribische rondreis. In de twee dagen voorafgaand aan deze etappe leek de Nederlandse vorst dichter bij de lokale bevolking te staan, waardoor de kroonprinses haar populariteit op het eiland kon vergroten.

Dat heet een welkom met open armen. Op maandag 6 februari 2023, wanneer koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Catherine-Amalia der Nederlanden rond de muurschilderingen in het centrum van Philipsburg beginnen te lopen, wordt door het Saint-Martinois-publiek verwacht dat de vorsten rocksterren zijn. Opwinding bij het vooruitzicht leden van de koninklijke familie te ontmoeten.

De koning der Nederlanden ontvangt tijdens een wandeling in Philipsburg een traditionele bloemenketting. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

De koning raakt verstrikt in het spel en begint een reeks “high-fives” met de kinderen van het eiland, terwijl zijn vrouw en oudste dochter elkaar teder omhelzen.

Willem-Alexander van Nederland gaat door "Hoge vijf" Leuk om hem te ontmoeten met een menigte.
Willem-Alexander uit Nederland geeft high-fives aan het publiek, dat blij is hem te ontmoeten. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM
Tijdens een wandeling in Phillipsburg verraste een klein meisje koningin Maxima en sprong in haar armen.
Tijdens een wandeling in Phillipsburg verraste een klein meisje koningin Maxima en sprong in haar armen. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Voor de Koning en Koningin, die voor het eerst samen met de Kroonprinses naar de Nederlandse Antillen reizen, lijkt de weddenschap gewonnen.

Orange Princess voor de muurschilderingen bij Color Me SXM in Phillipsburg.
Orange Princess voor de muurschilderingen bij Color Me SXM in Phillipsburg. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Een zachte landing

In de ochtend landden de vorsten en hun dochter op Princess Juliana Airport voor de vierde etappe van hun rondreis, nadat ze de afgelopen week de eilanden Bonaire, Aruba en Curaçao hadden bezocht.

Voor de reis tussen Curaçao en Saint-Martin voegde Willem-Alexander zich als co-piloot bij de vlucht. In 2017, de Nederlandse krant Da Telegraaf Als piloot van het Nederlandse bedrijf KLM Royal Dutch Airlines werd onthuld dat hij werkte als soeverein officier.

Om van Curaçao naar Sint-Maarten te vliegen, ging koning Willem-Alexander achter de besturing van het vliegtuig.
Om van Curaçao naar Sint-Maarten te vliegen, ging koning Willem-Alexander achter de besturing van het vliegtuig. © Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM

Bij aankomst op het asfalt werd de Nederlandse koninklijke familie welkom geheten door gouverneur Ajamu Bali en premier Silveria Jacobs.

READ  Onvrede in de boerenwereld - Nederland: Arrestaties na incidenten tijdens boerenacties
Bij aankomst op het asfalt ontvangt de Oranjeprinses boeketten van gouverneur Ajamu Bali en premier Silveria Jacobs.
De Oranjeprinses ontvangt boeketten van gouverneur Ajamu Bali en premier Silveria Jacobs. © Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM

Ze beginnen aan hun eerste werkdag gewijd aan het beoordelen van de schade veroorzaakt door orkaan Irma in 2017. Paleis website. Na het observeren van de inspanningen om de luchthaven weer op te bouwen, nemen het koninklijk paar en de prinses van Oranje de leiding over van hulpdiensten die zich bezighouden met situaties van natuurrampen, waar ze reddingstrainingen geven.

Willem-Alexander, Maxima en Katharina-Amalia bezoeken het Princess Juliana Airport, dat na orkaan Irma in 2017 nog steeds wordt herbouwd.
Willem-Alexander, Maxima en Katharina-Amalia bezoeken het Princess Juliana Airport, dat na orkaan Irma in 2017 nog steeds wordt herbouwd. © Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

De ochtend eindigt met een bezoek aan Saint-Martin, het grootste medische centrum in de regio, waar Willem-Alexander, Maxima en Catharina-Amalia patiënten ontmoeten voordat ze gaan lunchen met leden van de regering.

De ontdekking van St. Martin

Op de tweede dag van hun verblijf in Saint-Martin bezocht de Nederlandse koninklijke familie het Kasteel van Amsterdam, waar ze lokale vogels observeerden, de iconische bruine pelikaan van het eiland. De koning, koningin en kroonprinses maken gebruik van het hemelse weer en reizen naar de hoogten van de stad en ontdekken de geschiedenis van de stad zoals verteld door lokale gidsen.

Boven op kasteel Amsterdam leert de Nederlandse koninklijke familie de geschiedenis van de stad kennen.
Boven op kasteel Amsterdam leert de Nederlandse koninklijke familie de geschiedenis van de stad kennen. © Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM

Voor deze sportieve ochtend koos Maxima voor een eenvoudige maar elegante outfit, bestaande uit een witte blouse met lange mouwen van het Griekse merk Zeus+Dione, een mosterdkleurige broek van Nathan Couture en een paar ballerina’s van J.Crew. Om zichzelf tegen de zon te beschermen, draagt ​​de koningin de Penelope-zonnebril van Tom Ford. De prinses van Oranje koos, net als haar moeder, een paar audrey-platte schoenen om te matchen met een Petite Pacey-tas van Jacquemus.

Op de tweede dag van hun Saint-Martinois-etappe wijdden Willem-Alexander, Maxima en Catharina Amalia zich aan het observeren van de emblematische vogel van het eiland, de zwarte pelikanen.
Op de tweede dag van hun Saint-Martinois-etappe wijdden Willem-Alexander, Maxima en Catharina Amalia zich aan het observeren van de emblematische vogel van het eiland, de zwarte pelikanen. © Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM

’s Middags ruilen Maxima en Catharina-Amalia hun comfortabele schoenen in voor stiletto’s. R4CR, een organisatie gericht op het inzamelen van internationale donaties voor de wederopbouw van het eiland Saint-Martin. De dag gaat verder in het Emilio Wilson Park, waar de Vorsten met jonge studenten in gesprek gaan over de voordelen van tuinieren voor de geestelijke gezondheid, een onderwerp dat koningin Máxima na aan het hart ligt. Om dit koninklijk bezoek te herdenken, wordt een plant van de ilandana-boom – de iconische bloem van het eiland – getransplanteerd. Een honkbalwedstrijd en een gouverneursreceptie later loopt het St.-Martin-hoofdstuk van deze Caribische tour alweer ten einde.

READ  In Nederland wordt het "stikstofproject" van de regering van Mark Rudd een electoraal experiment.
Maxima droeg een korte doorzichtige jurk van Valentino en Catharina-Amalia droeg een lange jurk van het Londense label Erdem.
Tijdens de receptie in het huis van gouverneur Ajamu Bali droeg Maxima een korte doorzichtige Valentino-jurk en Katarina-Amalia een lange jurk van het Londense label Erdem. © ANP/REMKO DE WAAL/ABACAPRESS.COM

Op woensdag 8 februari reisden Willem-Alexander, Maxima en Catharina-Amalia uit Nederland naar Saint-Eustache voordat ze hun reis in Sabah beëindigden.