Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland halveert stikstofuitstoot ondanks tegenstand boeren – EURACTIV.com

Nederland halveert stikstofuitstoot ondanks tegenstand boeren – EURACTIV.com

Nederlandse media hebben bevestigd dat de Nederlandse regering haar doelstelling om de stikstofuitstoot in 2030 te halveren, niet zal terugdraaien, ondanks protesten van boeren. NL Tijden.

De boerenorganisaties verwachtten die te krijgen Verlenging termijn tot 2035, maar de regering weigerde zich terug te trekken. De informatie is woensdag door het kabinet bekendgemaakt tijdens het overleg met boeren en bevestigd door minister-president Mark Rutte. Boeren spraken ook hun verzet uit tegen kritische depositiewaarden, dit zijn limieten voor de hoeveelheid stikstof die natuurlijke reserves kunnen ondersteunen.

De overheid probeert ook toestemming te krijgen voor PAS-indieners (programmatische stikstofpakk, een programmatische aanpak van stikstof). Dit zijn boeren die onder het oude stikstofbeleid geen toestemming nodig hadden om bijvoorbeeld een nieuwe stal te bouwen.

Dit beleid eindigde in 2019, wat betekent dat alle boeren met deze vergunningen nu illegaal werken. Overheid zal overwegen “Hoe kan eventuele schade worden verhaald als de toestemmingen niet worden verleend”Johann Remkes was bemiddelaar in het dossier Stikstof ons.

De boeren woonden de bijeenkomst bij nadat ze ervan verzekerd waren dat hun eisen in overweging zouden worden genomen, maar ze verontschuldigden zich niet voor hun protesten deze zomer – inclusief het dumpen van asbest op snelwegen en een protest buiten het huis van minister van Milieu Christian van der Wall. , verantwoordelijk voor het stikstofprincipe.

Ook bij hen heeft het kabinet geen excuses aangeboden, zegt Bart Kemp van landbouworganisatie Akracti tegen ANP.

“We hebben altijd gezegd dat optreden moet plaatsvinden binnen de grenzen van een democratische rechtsstaat.”Dhr. Kemp toegevoegd.

Het maakte het mogelijk om discussies op gang te brengen “Ga niet in een agressieve houding tegenover elkaar staan, maar in een ontspannen houding”aldus mevrouw Van der Wall.

READ  Greenpeace veroordeelt de sterke toename van het aantal privĂ©jets en roept op tot een verbod