Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sporting Lissabon versloeg Arsenal in de Europa League-ronde van 16

Sporting Lissabon versloeg Arsenal in de Europa League-ronde van 16

Arsenal, de leiders van de Premier League, die een week geleden als derde eindigden in het Portugese kampioenschap (2-2, heenwedstrijd), hebben het niet beter gedaan – weliswaar met een vernieuwd team (Bukayo Saka, Martin Odegaard, Thomas Partey, Leandro Trossard op de bank) – Tijdens de heenwedstrijd van de achtste finales van de European League (1-1, Ab), op donderdagavond. Erger nog, hij werd uitgeschakeld na een penalty shootout (3-5).

Arsenal bleek echter al snel effectief en scoorde bij hun eerste kans. Granit Xhaka herstelde de bal van Antonio Adan (19′). Alleen William Saliba, de topscorer van Lissabon, moest tijdens dit proces duidelijk (21) vertrekken, een paar minuten na de eerste blessure, de blessure aan de rechterkant van de Japanner Takehiro Tomiyasu (negende).

Aanzienlijk verzwakt, moesten de Engelsen lijden en, duidelijk in controle in de tweede helft, bogen ze voor een geniale inslag van Pedro Gonçalves die, in het midden van de cirkel, Aaron Ramsdal (62) gooide.

Hij was uiteindelijk doorslaggevend met een reeks schoten op doel en blokkeerde een poging van Gabriele Martinelli, terwijl zijn teamgenoten een foutloze run wisten te maken. Een verre van onverdiende kwalificatie voor de inwoners van Lissabon.