Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

6 Nations 2023. Frankrijk – Wales – Gareth Edwards: “Antoine Dupont brengt elk seizoen iets nieuws in rugby”

Gareth Edwards, rugbylegende uit Wales (53 wedstrijden tussen 1967 en 1978), is over een paar dagen aangekomen uit Frankrijk-Wales. De voormalige Cardiff-helft brengt een speciaal eerbetoon aan Antoine Dupont en hoopt dat deze ontmoeting de Leek XV zal vestigen.

Op 75-jarige leeftijd heeft Gareth Edwards nog niets van zijn plezier verloren. De rugbylegende uit Wales, voor velen de beste speler in de geschiedenis, sprak enkele uren voor de wedstrijd tussen Frankrijk en Wales XV (zaterdag 15.45 uur) met Meddy Olympique. Uiteraard de voormalige helft van Cardiff (1966-78) en Leek XV (53 picks) “een grote teleurstelling” Hij komt zijn erfgenamen ten goede, maar brengt hulde aan de voordelen van Antoine Dupont. “Hij is niet erg goed (lacht)… Hij is niet duidelijk een geweldige speler, de beste zit in zijn positie. Elk seizoen brengt iets nieuws in rugby en ik hou ervan om hem te zien spelen. Ik hoop dat hij zaterdag rust! Maar er is ook Ntamak , Benaud, Ramos.. “Al deze spelers doen me denken aan het Franse team uit de jaren 60 en 70 met hun fantastische driekwart. Frankrijk heeft spelers van wereldklasse op elke positie.”

Een enorme kans om een ​​boodschap te sturen naar de rugbywereld

Gareth Edwards, zevenvoudig winnaar van de Six Nations in de jaren zeventig, wil in zijn landgenoot geloven. Terwijl Warren Gatland ervoor heeft gekozen om veel van de glorie van de jaren 2000 terug te brengen (George North, Alun Wyn Jones, Nick Tompkins), verwacht de voormalige nummer 9 een zware maar bouwbare ontmoeting voor Wales. “Het is een buitengewone kans voor Wales om het op te nemen tegen het tweede land ter wereld. Het is een enorme kans om een ​​boodschap naar de rugbywereld te sturen, vooral zes maanden voor het WK!”

READ  Nadal's erkenning van de boodschap van Federer na zijn kroning op Roland Garros!