Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geen verrassing in het rijtje van Nederland, toekomstige tegenstanders van de Blues

Een verandering van doelpunten, drie starters maar geen echte verrassing: de Nederlandse coach Ronald Koeman riep vrijdag 25 spelers op om het op te nemen tegen Frankrijk en Gibraltar in de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Wesley Sneijder en Ronald Koeman. Dennis Balibouz / Panoramisch

De opvolger van Louis van Gaal aan het roer van de Oranjeploeg hield geen van de drie op het WK in Qatar aanwezige doelmannen, Andres Nobert, Justin Bello en Remko Basvir, overeind, aangezien de eerste twee geblesseerd raakten en de derde niet meer een oplossing. Voor de toekomst, op 39-jarige leeftijd.

Tegenover de vice-wereldkampioen had Koeman Cillessen (33 jaar, 64 caps), van wie Van Gaal zich had afgekeerd, kunnen vertrouwen als hij geen beroep deed op de jeugd van Bart Verbruggen (20 jaar), die aan een sterk seizoen bezig is in Anderlecht.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Wijnaldum is eindelijk terug

Wat de andere lijnen betreft, zette Koeman in op de zekerheden die al in het tijdperk van zijn voorganger waren, zelfs als het spelsysteem moest worden aangepast, aangezien de nieuwe coach zijn wens toonde om 5-3-2 op te geven om terug te keren naar 4-3- 3.

In de verdediging mag Daley Blind (Bayern München) zijn 100ste selectie voor Frankrijk vieren. Op het middenveld keerde de voormalige Paris Saint-Germain op huurbasis terug naar Roma, Jorginho Wijnaldum, na enkele maanden afwezigheid wegens een blessure.

de lijst :

keepers : Jasper Cillessen (NEC Nijmegen), Mark Flecken (Freiburg / Duitsland), Bart Verbruggen (Anderlecht / Biel)

De verdedigers : Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Bayern München), Sven Putman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Lucharel Gertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Terrell . Malacia (Manchester United), Lloren Timber (Ajax)

Deze inhoud is niet toegankelijk.

omgevingen : Steven Bergwiss (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Claassen (Ajax), Martin de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax), Mats Weaver (Feyenoord), Jorginho Wijnaldum (AS. Rome)

aanvallers Steven Bergwijn (Ajax), Brian Broby (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Jacbo (Liverpool), Wott Wieghurst (Manchester United).

READ  Zlatan Ibrahimovic vertelt over zijn beproeving