Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gebroeders Thuram troffen elkaar in Blue, Brice Samba en Wesley Fofana riepen voor het eerst op tegen Nederland en Ierland

De gebroeders Thuram troffen elkaar in Blue, Brice Samba en Wesley Fofana riepen voor het eerst op tegen Nederland en Ierland

In zijn eerste lijst sinds het WK van Qatar in Qatar, maakte Didier Deschamps de samenstelling van zijn groep bekend, die in maart twee wedstrijden zal spelen in de EK-kwalificatiewedstrijden van 2024.

niet meer. Op de dag drie maanden na de WK-finale tegen Argentinië maakte Didier Deschamps op donderdag 16 maart zijn lijst bekend voor de eerste Blues-ontmoeting sinds deze nederlaag. Om hun Euro 2024-kwalificatiewedstrijden te lanceren, hebben de Habs een datum gepland met Nederland op 24 maart in het Stade de France en Ierland op 27 maart in Dublin.

Voor deze twee bijeenkomsten, na de internationale pensionering van verschillende leidinggevenden (Raphael Varane, Hugo Lloris, Steve Mandanda, Karim Benzema), en de afwezigheid van anderen (Paul Pogba, N’Golo Kante), voerde Didier Deschamps een personeelsbeoordeling uit met drie nieuwkomers : Bryce Samba, Wesley Fofana en Khefrin Thuram. Achttien van de vijfentwintig globaliseringen waren nodig.

Camavinga opgeroepen als verdediger

De belangrijkste vraag voor deze lijst: de nieuwe hiërarchie onder keepers. Voor de eerste rally sinds Steve Mandanda en Hugo Lloris met pensioen gingen, moest Didier Deschamps zijn nieuwe frame lanceren. De natuurlijke erfgenaam die voor enkele jaren is aangesteld, Mike Mignan (AC Milan) – teruggekeerd van een blessure – zal zoals verwacht op de eerste plaats eindigen. Van zijn kant riep hij de vaste coach op in de rol van het derde fort: Alphonse Areola (West Ham). Het valt nog te bezien of de voormalige Parijzenaar altijd nummer 3 zal blijven, of dat die rol zal worden vervuld door een nieuwkomer: Brice Samba (RC Lens).

READ  Mercato: Pulisic maakt een sterke aankondiging over zijn toekomst

In de verdediging is een andere nieuwkomer opgeroepen om het gat op te vullen dat Raphael Varane’s internationale pensionering heeft achtergelaten: Wesley Fofana (Chelsea). De 22-jarige verdediger, die trainde bij Saint-Étienne, wordt regelmatig aangekondigd bij de vrijers. Zijn keuze maakt echter één ongelukkig: Axel Desassi (Monaco), een wereldtopper maar niet opgeroepen voor deze wedstrijden in maart. Aan de andere kant, na een complex WK, is Benjamin Pavard (Bayern München) aanwezig. “We hebben veel gediscussieerd, het behoort tot het verleden. Het belangrijkste is wat hem te wachten staat en hij behoudt een hoog niveau bij zijn club.”Didier Deschamps zei over hem en prees de diversiteit van wat hij ziet Eerst als rechtsback..

Er moet ook worden opgemerkt dat Eduardo Camavinga, de coachende middenvelder, door de coach werd opgeroepen als verdediger, een positie die hij bekleedde tijdens het WK. Eindelijk, na de broers en zussen Hernandez, was het de beurt aan de gebroeders Thuram om elkaar te ontmoeten in Clairefontaine. Marcus en Schifrin, de zonen van Lilian Thuram, zijn al gebeld. Als de eerste al enkele maanden een vaste klant is in de Blues, kent zijn kleine broertje zijn eerste keuze, terwijl hij al enkele weken een middelpunt is geworden in het midden van OGC Nice.

Maak een lijst van 23 blues

Bewakers (3): Mike Minnan, Bryce Samba, Alphonse Areola

Verdedigers (8): Theo Hernandez, Benjamin Pavard, Jules Conde, William Saliba, Dayot Upamecano, Ibrahima Konate, Eduardo Camavinga, Wesley Fofana.

Achtergronden (5): Adrien Rabiot, Aurelien Chomini, Youssef Fofana, Khefrin Thuram, Jordan Ferretout.

READ  Ranglijst van de top 30 salarissen in L1 in 2024: PSG loopt ver voorop, OM en OL maken de bank kapot

Aanvallers (7): Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Randall Kolo Mwani, Marcus Thuram, Moussa Diaby, Kingsley Coman, Olivier Giroud.