Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sport | Volleybal: Frankrijk met Slovenië en Duitsland op het WK 2022

PARIJS – Het Franse volleybalteam, dat deze zomer in Tokio tot Olympisch kampioen werd gekroond, heeft een groep geërfd die is opgegroeid in het WK 2022 (26 augustus – 11 september in Rusland) met Slovenië en Duitsland, blijkt uit de loting van donderdag in Moskou. .

De derde uitdager van de Blues is Kameroen in deze groep D, gevestigd in Ufa.

“Het wordt een complexe groep. We zijn drie hele sterke teams tegengekomen, ook al zal Kameroen, wat we niet weten, in theorie minder sterk zijn”, zegt Benjamin Toniotti, aanvoerder en passer van de Blues. In een persbericht uitgegeven door de Franse Volleybal Federatie (FFVB).

Slovenië heeft zich geplaatst voor de finale van drie van de laatste vier edities van het EK, voor het laatst in september. De Slovenen verloren van Italië in de finale in Katowice (Polen). Tijdens deze wedstrijd werden de Duitsers in de kwartfinales verslagen door de Italianen.

The Blues hadden het ondanks hun succes (3-1) zwaar tegen de Duitsers in poule. Ze werden vervolgens verrassend uitgeschakeld, in de ronde van 16, door Tsjechië.

Alleen de beste twee van elk van de zes groepen en de beste vier derde gaan door naar de tweede groepsfase van het WK in Rusland.

De Europese kampioenen werden geplaatst in Groep E, samen met Canada in het bijzonder. Tweevoudig wereldkampioen Polen wordt met de Verenigde Staten en Bulgarije uitgeschakeld in Groep C.

Rusland, de vice-Olympisch kampioen en gastheer van de competitie, zal Servië als sterkste concurrent hebben. Brazilië erfde op papier de minst moeilijke poule met Japan, Cuba en Qatar.

READ  Yonne wagenmenner Marion Vignaud start haar seizoen op de Internationale Kronenberg Competitie

De Wereldkampioenschappen zijn de laatste grote titels die ontbreken bij het Franse herenteam, na te zijn gekroond in 2015 op het Europees kampioenschap, hun trofee in 2015 en 2017 in de World League (die in 2018 de League of Nations werd), en natuurlijk hun laatste Olympische gouden medaille.

Irvin Ngabeth en zijn maatjes waren verrast om naar de top van het podium in Japan te klimmen, nadat Frankrijk nog nooit een Olympische medaille had gewonnen.

Het beste WK-resultaat van Frankrijk was de derde plaats, die ze in 2002 wonnen.

Groepen eerste ronde:

Groep A (Moskou): Rusland, Servië, Tunesië, Puerto Rico

Groep B (Kemerovo): Brazilië, Japan, Cuba, Qatar

Groep C (Novosibirsk): Polen, Verenigde Staten, Mexico, Bulgarije

Groep D (Oufa): Frankrijk, Slovenië, Duitsland, Kameroen

Groep E (Jekaterinenburg): Italië, Canada, Turkije, China

Groep F (Krasnojarsk): Argentinië, Iran, Nederland, Egypte