Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

OL kan Depay en Koeman uit de problemen helpen

Lancering echter! Voetbalclub Barcelona: de balans van Lionel Messi in Catalonië

Na met 3-0 verloren te hebben door Benfica in de Champions League, maakt FC Barcelona momenteel een serieuze resultaatcrisis door. Een crisis zou ook Ronald Koeman de kop kunnen kosten, wiens casusleiders van woensdag op donderdag tot diep in de nacht beraadslaagden.

Met ground zero twee dagen na C1, heeft Barcelona net zo slecht gepresteerd als altijd in Europa’s meest prestigieuze competitie. Er is echter een historisch precedent waardoor Memphis Depay en Co. kunnen dromen van een Europese lente in de Big Ears Cup en hoop komt… uit Lyon.

OL in 2007-08, een uniek geval in de geschiedenis

Zoals het Twitter-account van Premier Football Stats herinnert, is de OL 2007-08 de enige in de geschiedenis van de Champions League die zich heeft gekwalificeerd voor de knock-outfase van C1 met 0 punten en een doelsaldo van -6 tot nu toe. sleep dagen.

Lyon – gedragen door Benzema-Ben Arfa – was toen voor het eerst in twee wedstrijden tegen Stuttgart (2-0, 4-2) in de wissel geslaagd en zocht een punt in Barcelona (2-2). Voordat de Schotten wonnen op Ibrox Park tegen Rangers, kregen de Schotten dezelfde straf als in de heenwedstrijd (3-0).

OL-model voor Barcelona?

In de hele geschiedenis van de Champions League heeft alleen een OL-team zich weten te plaatsen voor de knock-outfase na twee zware nederlagen. Dit betekent dat de taak ingewikkeld wordt voor FC Barcelona.