Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sport |  Volkenbond: Italië versterkt zich door naar kwartfinales te gaan

Sport | Volkenbond: Italië versterkt zich door naar kwartfinales te gaan

BOEDAPEST – Italië voelde enige troost door het missen van het WK 2022 door zich maandag te kwalificeren voor de kwartfinales van de Nations League dankzij het succes in Hongarije (2-0), synoniem voor de eerste plaats in een groep die ook samenkwam met Duitsland en Engeland.

Giacomo Raspadori (27), die vrijdag al beslissend was tegen de Engelsen (1-0), en Federico Dimarco (52), de doelpuntenmaker van de 1500 in de Italiaanse geschiedenis, zorgden ervoor dat Nacional won van de Hongaren die alleen maar moesten tekenen om de voorsprong te beëindigen .

Roberto Mancini kan ook Gianluigi Donnarumma bedanken die weer solide is geworden, auteur van “Two Miracles” op zijn streak voor de Italiaanse 2-0 naar Udam Salai (50e plaats) en vervolgens na een kopbal van Callum Styles (55e).

Italië voegt zich bij Nederland en Kroatië, de eerste kwalificaties voor de “Vierde Finale” gepland voor juni 2023. Op dinsdag strijden Spanje of Portugal om de laatste kaart, als opvolger van Frankrijk dat zich niet kwalificeerde.

Italië, dat in maart naar het laagste niveau zakte na minder dan een jaar naar hun Europese titel, door zich voor de tweede keer op rij te kwalificeren voor het WK, vond wat tanden tegen de Hongaren die slecht in de meeting kwamen.

Doelman Péter Gulácsi kwam in eigen doel als eerste dicht bij een doelpunt (5), maar werd geblokt door een verdediger. Maar de tweede verdedigingsronde was te veel: op een slecht ondersteunde backpass gaat Wilfried Gonto de uitgang van de Hongaarse doelman voor en Rasbadori, op wacht, grijpt de kans om stilletjes de mark te openen (27e positie).

READ  Arsenal is van plan om weer op te bouwen na het mislukken van Modric

De nieuwe Napolitaanse jeugd, met zijn vijfde doelpunt bij Nacional, bevestigt zijn opkomst.

Hongarije toonde toen eindelijk meer avontuur, maar Attila Szalay stond onhandig voor de verlaten kooi van Gianluigi Donnarumma (41).

Na DiMarco’s tweede Italiaanse doelpunt, zijn eerste in selectie uit een voorzet van Brian Cristante, ging Hongarije voluit met de steun van hun vurige fans. Maar zonder te beven Donnarumma, met hersteld vertrouwen. De PSG-doelman was opnieuw uitstekend in een nieuwe poging van Styles, afgewend door Leonardo Bonucci (63e), die de Hongaren voor altijd walgelijk maakte en een beetje een blauwe lucht bood aan Qatar’s eigen Tifosi.