Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De woorden van de minister van Sport over voetballers gaan niet over

Op de set van “Grandes Gueules” deze dinsdag op RMC en RMC Story, kregen we weinig smaak van het vertrek van minister van Sport Amelie Odea Castera, die voorafgaand aan het WK in Qatar schatte dat de Franse spelers “daar waren om te spelen”, en drong er bij hen op aan zich niet uit te spreken over politieke status.

Het Franse nationale team zal in november in Qatar zijn om deel te nemen aan de FIFA Wereldbekerfinale. Dus boycot de blues niet. En als ze kunnen zwijgen en kunnen vermijden mensenrechten op het schiereiland te noemen of te denken aan de 6.000 buitenlandse arbeiders die stierven tijdens het bouwen van stadions met airconditioning, zou dat dan beter zijn?

Dit is waar minister van Sport Amelie Odea Castera maandag inhoudelijk op gezinspeeld heeft Frankrijk Inter. “De spelers van het Franse voetbalelftal zijn niet politiek, ze zijn er om te spelen. Het verhogen van hun bewustzijnsniveau, door het hebben van elementen van informatie over de context waarin ze zich zullen ontwikkelen, lijkt mij wenselijk, maar zonder hen te veel te vragen, ’ benadrukte ze.

“Ze laat ze eruitzien als driedubbele boeven, suggereert dat het voetballers zijn, en ze hebben een beetje een laag plafond, vraag ze niet te veel, ze schrijven in Babala!” , sorry voor de “Grandes Gueules” set, deze dinsdag bij RMC en RMC Story, restaurateur Stéphane Manigold.

‘Bewustwordingsniveau is al hoog genoeg’

“Je begreep de reikwijdte van een speler van het Franse team niet”, zei Joëlle Dago-Serry. “Het bewustzijnsniveau is echt hoog, als we zien dat Kylian Mbappé weigert om met bepaalde klanten op de foto te gaan, dat Paul Pogba Hij weigert flessen alcohol voor zich te hebbenAntoine Griezmann Toegewijd aan de Oeigoeren.”

READ  Barcelona, ​​​​Real Madrid - Mercato: Xavi ontplofte na Mbappe in Paris Saint-Germain!

Voor dokter Jerome Marty maakt deze zin deel uit van de filosofie van de leden van de meerderheid: “Het is een schande, ze weet dat ze effect hebben, en ze zegt tegen zichzelf dat ze te dom zijn, en we moeten ze niet laten praten , dat ze de bevolking gaat beïnvloeden.”

“Het is zo in de zin van La République en Marche: ‘We zijn slim, je begrijpt het niet, je bent geen coach.’ Quai d’Orsay-officials kunnen praten, maar geen voetballers die de bal trappen!”, analyseert de behandelaar.

“Er is een arrogante kant en klassenminachting”, voegt de minister van Sport, Olivier Trochot, van zijn kant toe.

De regenboogbadge voor het Franse nationale team in Qatar

In Qatar zullen de aanvoerders van acht teams (Duitsland, Engeland, België, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Wales en Zwitserland) de regenboogbadge dragen, in landen waar homoseksualiteit verboden is. Regenboogvlaggen zijn al verbannen uit stadions en lokale autoriteiten hebben er bij homoseksualiteit op aangedrongen geheimhouding te betrachten.

Maar maak je geen zorgen. Noel Le Grat, voorzitter van de Franse voetbalbond, gelooft dat het WK in Qatar het land kan “veranderen”.