Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sport | Arbeidsmigranten: Amnesty International roept de FA op om Qatar onder druk te zetten

Door La Provence (met AFP)

Amnesty International riep donderdag de Engelse voetbalbond op om Qatar, het gastland van het WK voetbal van 2022, onder druk te zetten om migrerende werknemers te beschermen.

Het gasemiraat wordt regelmatig bekritiseerd door internationale ngo’s over de behandeling van buitenlandse arbeiders uit Afrika en Azië op grote bouwplaatsen van het WK, van wie velen worden uitgebuit en werken in gevaarlijke omstandigheden, aldus deze organisaties.

In juni heeft de UEFA een werkgroep opgericht om kwesties met betrekking tot arbeidsrechten in Qatar te bestuderen.

Om de bescherming van en het onderzoek naar sterfgevallen te verbeteren

Over de directeur-generaal van Amnesty International UK, Sacha Deschmukh, “De FIFA, als onderdeel van de UEFA-werkgroep inzake de rechten van werknemers in Qatar, moet het voortouw nemen bij een gezamenlijke inspanning binnen de FIFA om Qatar onder druk te zetten om zijn positie te versterken. Bescherm migrerende werknemers onmiddellijk, onderzoek sterfgevallen en compenseer gezinnen.“.

In een 56 pagina’s tellend rapport dat donderdag werd vrijgegeven, zei de NGO dat de Qatarese autoriteiten geen behoorlijk onderzoek deden naar de doodsoorzaken van migrerende werknemers.

Wanneer relatief jonge, gezonde mannen plotseling overlijden na lange werkdagen in zinderende temperaturen, roept dat ernstige vragen op over de veiligheid van de arbeidsomstandigheden in Qatar.zei Steve Cockburn, hoofd Economische en Sociale Rechtvaardigheid bij Amnesty International.

Voetbalteams uit Noorwegen, Duitsland en Nederland hebben maatregelen genomen om migranten die op WK-locaties in 2022 werken te ondersteunen.

Het emiraat van zijn kant zorgt ervoor dat het meer dan enig ander land in de regio heeft gedaan om hun arbeidsomstandigheden te verbeteren.

READ  Oversized Tifo, banners en berichten... een groot eerbetoon aan de Velodrome en de spelers voor Bernard Tapie