Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een geschorste OM-medewerker en de volgende wedstrijd bij Allianz Rivera voor de camera

Minder dan 72 uur na de feiten vaardigde de tuchtcommissie van de Profvoetballiga het eerste deel van haar uitspraak uit. Na het horen van de leiders van OGC Nice en Olympique de Marseille op woensdag 25 augustus, kondigde de LFP de schorsing aan van Pablo Fernandez, een OM-medewerker, evenals de sluiting van Huis voor de komende thuiswedstrijd in Nice, tegen Bordeaux op zaterdag 28 augustus. Het LFP maakt bekend dat op 8 september verdere besluiten zullen worden genomen.

De disciplinaire sancties volgen op de misstanden die zondagavond zijn geconstateerd bij Allianz Rivera in Nice tijdens de wedstrijd tussen Eagles en Olympians. Nadat een plastic flesworp Dimitri Payet in de rug raakte, verslechterde de situatie en gingen veel Nice-fans het gras in, waardoor een pauze van bijna anderhalf uur van de wedstrijd ontstond die uiteindelijk niet wordt hervat. Marseille weigerde terug te keren naar het gras.

In de confrontaties sloeg de fysieke coach van Marseille, Pablo Fernandez, een van de assistent-coaches van Jorge Sampaoli, een fan van Nice. Hij werd alle officiële taken ontzegd door de LFP. De dag na de vergadering kondigde de gouverneur van Alpes Maritimes de sluiting aan van het amfitheater van het Volks Zuid, van waaruit de jets van de fles werden gelanceerd tijdens de vergadering, voor de volgende vier wedstrijden thuis in Nice.

Dus besloot LFP een spel achter gesloten deuren toe te voegen. Dus geen enkele fan zal Allianz Rivera zaterdag kunnen bereiken tijdens de wedstrijd tussen OGC Nice en Girondins de Bordeaux op dag vier van de Ligue 1.

READ  Peaks / Lyon Ligue flops: Yilmaz bommenwerper, Paqueta-Ligue 1 fout

De tuchtcommissie van het Openbaar Ministerie heeft niet alle uitspraken gedaan en de zaak is in onderzoek gesteld. Het is gepland om op 8 september opnieuw samen te komen, dit keer om het gedrag van de spelers, het gedrag van de fans en in het algemeen de sweep van het veld te bestuderen.

De Commissie zal zich ook buigen over het lot van de bijeenkomst. Toen de wedstrijd in de 76e minuut werd gestaakt, leidde Nice één doelpunt voor 0, maar het resultaat telt momenteel niet mee in het klassement van Ligue 1. Olympique de Marseille, wiens spelers besloten niet terug te keren naar het veld uit angst om niet het zien van hun gegarandeerde veiligheid, presenteerde het idee om de wedstrijd op neutraal terrein te spelen.