Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 100 witte ooievaars dalen neer op een veld in Chateauroux

Vroeg in de ochtend was het landschap plechtig. Een groep van honderd ooievaars landde voor de sportvlakte van de provincie Tussen Châteauroux en Le Poinçonnet. Daar kwamen de vogels dinsdagavond aan om de nacht door te brengen. De witte ooievaar is natuurlijk te herkennen aan zijn witte verenkleed, maar dan met zwarte vleugels en rode poten. “Meestal zie je kleine groepjes van tien of twintig ooievaars. Het is echt gaaf om er zoveel te zien.”, vertrouwde Michel, is al 40 jaar gepassioneerd door ornithologie. Tel de ooievaars één voor één, het zijn er 108.

Witte ooievaars vliegen overdag en rusten ‘s nachts. © Radio Frankrijk
Jerome Collin

Uitgerust met een verrekijker, verrekijker en een camera kijkt hij toe hoe de ooievaars friemelen voordat ze opstijgen. “Het zijn prachtige vogels. Ze zijn meer dan een meter hoog en hebben een spanwijdte van één meter en 50 meter. Ze zijn imposant”Beschrijf liefhebbers. De witte ooievaar migreert momenteel, mogelijk vanuit Duitsland, Denemarken of Nederland. “Ze zouden verder naar het zuidwesten gaan, de Pyreneeën en Spanje oversteken om Noord-Afrika te bereiken. Ze maken elke avond etappes omdat ze zich ‘s nachts niet kunnen oriënteren. Ze kunnen tussen de 300 en 400 kilometer per dag zijn.”Michel gaat verder.

-
© Radio Frankrijk
Jerome Collin

READ  Barcelona is al duur voor Messi, zal het naar verwachting van koers veranderen?