Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spoorwegmedewerkers staken en eisen loonsverhoging

AMSTERDAM, 26 augustus (Reuters) – Nederlandse spoorwegarbeiders in het westen van het dichtbevolkte land zijn vrijdag 24 uur per dag in staking gegaan om loonsverhoging te eisen om de inflatie aan te pakken.

Treinoperator NS zei dat diensten elders in Nederland zouden worden verstoord, inclusief internationale routes naar België.

“Gebruik een ander vervoermiddel of stel uw reis uit. Er zullen geen alternatieve bussen kunnen rijden”, staat op zijn website.

Het was de tweede staking in drie dagen na de eerste beweging in het noorden van het land op woensdag. Voor maandag, dinsdag en woensdag staan ​​er drie stakingen gepland in het noordwesten, midden en zuidoosten van het land.

De consumentenprijzen in Nederland stijgen naar verwachting met 9,9% in 2022 en met 4,3% het jaar daarop. (Reporting door Benoit van Overstraten; Franse versie door Tina Cordit, redactie door Kate Entringer)
Klik hier voor beperkingen
©2022 Reuters
Reuters

READ  Prinses Beatrix ontvangt de eerste koninklijke kalender