Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

slingerend op het asfalt

Het is de nieuwe sporttrend die zowel op de netten als op straat een hit is. Idee: Combineer acrobatiek en dans en glijd elegant over een langer board dan klassiek skateboarden. Op de weg !

Skateboarden is als een dansvloer, hun lange skateboards licht en behendig ronddraaiend, acrobatiek en choreografie uitvoerend. Ze hebben een geweldige stijl en houding. Zowel mannen als vrouwen beoefenen deze bitumenruiters de lange dans, een slimme combinatie van surfen, skateboarden en dansen. Discipline waar slipsport samengaat met gratie. Deze leuke en artistieke benadering van skaten is tegenwoordig booming. Ze houdt zich perfect aan sociale netwerken, omdat het voordeel ook een zelfportret is om haar heldendaden te delen. Beoefenaars over de hele wereld doen het goed op Instagram of TikTok. Hun “video’s” (video’s) hebben in totaal miljoenen views en honderdduizenden abonnees op hun accounts.

Dankzij internet komt deze sport uit het geheim. “Zonder sociale netwerken zouden we niet zoveel bekendheid hebben gehad”, geeft Cassandre Lemoine, 24, vice-kampioen van Frankrijk in lange dans toe. De luchtige kant en verleidelijke esthetiek. Cassander begon te surfen. Dronken van de sensaties die het geeft, probeert ze haar te vinden op een hoek van het asfalt omdat ze in Parijs woont, ver van de zee. Ze koopt haar eerste skateboard, oefent eerst de downhill-snelheid en hoort er dan van. Pavement Sessions, wekelijkse bijeenkomsten van deze dansers op wielen.

In Parijs zijn de trottoirs voor het Musée d’Orsay het werkterrein van de renners. © Philip Petit / Wedstrijd van Parijs

In Parijs ontmoeten renners elkaar elke zondag aan de oevers van de Seine, aan de voet van het Musée d’Orsay. In de gekozen muziek voeren ze “lijnen” uit waarin personages improviseren, draaien en springen, altijd tussen balans en onbalans. Van de meest beginner tot de meest ervaren, ze observeren en proberen zichzelf op dit platform, leren, innoveren en delen hun technieken. Een Franse pionier onderscheidt zich daar regelmatig. Lotfi Lamali, 38, is een wereldberoemde, getalenteerde professionele racer die al meer dan tien jaar betrokken is bij de ontwikkeling van de discipline door zich de personages voor te stellen die door beoefenaars over de hele wereld worden gebruikt. In 2010 kwam een ​​andere pionier, Amziane Braheti, op het idee van piersessies en sloot zich aan bij Lotfi. Binnen twee jaar werd het concept uitgerold in Frankrijk en internationaal.

READ  Mauricio Pochettino "boos" na nederlaag tegen Rennes

Je hebt niet veel technologie of apparatuur nodig om plezier te hebben

En elke week ontmoeten enkele duizenden enthousiastelingen elkaar op vergelijkbare locaties in Japan, Brazilië, Marokko, Singapore, Zuid-Korea en natuurlijk de Verenigde Staten. Omdat de lange dans verscheen in Los Angeles op de legendarische plek in Venice Beach. Surfers vonden in de jaren 70 surfplanken uit om “plezier te hebben” op de dagen dat de golven schaars zijn. In 2005 genoot een van hen, Adam Colton, van het slingeren van een surfplank zoals surfers dat doen op een longboard. Zo werd de vrije dans uitgevonden. In 2006 ontwierp hij het eerste disciplineboard: een platform dat lang en breed genoeg is om de bewegingen uit te voeren, met de voor- en achterkant verhoogd en uitgerust met een betere grip voor het uitvoeren van luchttrucs. hier zijn we! Je hebt niet veel technieken of apparatuur nodig om plezier te hebben; De kosten van de panelen bedragen ongeveer honderd euro. Bescherming, helmen, kniebeschermers, elleboogbeschermers, tussen 30 en 40 euro. “Het is voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk”, legt Cassandre Lemoine uit. Voor uitrusting, maar ook voor de fysieke conditie. Je hoeft alleen maar in vorm te zijn en een gevoel voor evenwicht te hebben. Door twee of drie stappen te leren, kun je snel over het bord bewegen en plezier hebben en je techniek ontwikkelen. “Ze weet waar ze het over heeft: sinds het begin van het schooljaar leidt Cassander als onderdeel van de school de eerste longboard-dansles in Frankrijk. Tot nu toe is de discipline op asfalt geleerd door de uitwisseling van technieken tussen de deelnemers. Levallois Sports Club heeft een sectie geopend die gewijd is aan stadssporten. De lessen vinden plaats in het weekend. Sommige kunnen met het gezin worden meegenomen. “Mijn jongste leerling is 3 jaar”, zegt Cassander.

READ  Euro 2020 - scorers en kaarten klassement

Nisoaz gekroond tot wereldkampioen

Het zaad van de held en toekomstige ster van sociale netwerken? Sommigen dromen er al van om lange dans te verheffen tot de rang van een Olympische majoor, in Los Angeles in 2028… waarom niet. Op dit moment hangt het af van de Franse Federatie van achtbanen en skateboards, maar dit belemmert de organisatie van wedstrijden niet. Het evenement “So… You Can Longboard Dance?” werd gelanceerd. die in 2013 in Nederland werd gelanceerd. Het is een soort wereldkampioenschap. Veel Fransen onderscheidden zich, Lotfi Lamali in 2013, maar ook Abu Bakri Seck in 2018 en 2019. De wedstrijd kan in 2020 niet doorgaan vanwege Covid.

Lees ook.Schaatsers richting Olympische Tour

De organisatoren hielden de sessies op … sociale netwerken. Kandidaten moesten hun optreden op de evenementwebsite plaatsen. Scheidsrechters bekeken video’s van alle continenten. Dankzij een film van één minuut op de Promenade des Anglais werd de 23-jarige Marina Correa uit Nice tot wereldkampioen gekroond. In slechts een paar uur tijd kreeg hij 14 miljoen views en 640 duizend likes. De Wereldkampioenschappen 2021 worden gehouden op 13 en 14 november in Eindhoven of … online op de evenementwebsite. 

Klonen is verboden