Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom Wijnaldum moeite heeft met PSG volgens Thierry Henry

Thierry Henry, een adviseur van Amazon Prime, de voormalige spits van Arsenal en Blues, gelooft dat hij weet waarom Georginio Wijnaldum moeite heeft om de middenvelder van Paris Saint-Germain te winnen sinds hij deze zomer in de hoofdstad arriveerde.

Georginio Wijnaldum verbergt zich niet. De middenvelder van Paris Saint-Germain is ‘niet helemaal gelukkig’ bij PSG. De Nederlandse international komt gratis uit Liverpool bij de Parijse club en is niet de eerste keus van Mauricio Pochettino op het middenveld. Slechts vijf keer in de Ligue 1 had de 30-jarige gehoopt meer te spelen, maar bleef positief. “Het is een andere situatie, je moet het accepteren”, zei hij wij vorige week. Het is verontrustend als je niet speelt, maar het is nog maar het begin van het seizoen. Er kan veel gebeuren.”

>> Ontdek de aanbiedingen van RMC Sport en volg PSG-Leipzig live

‘heeft structuur nodig’

Thierry Henry, een scherp waarnemer van zijn situatie, denkt te weten waarom Wijnaldums begin in de hoofdstad teleurstellend was. Voor de Amazon Prime-consultant heeft de voormalige Red het moeilijk “zich aan te passen aan de ongestructureerde architectuur van PSG”. “Saul Niguez weet dat de voormalige Arsenal-speler nu bij Chelsea doorgaat. Ik herinner me dat Fabinho het moeilijk had om zich aan te passen aan de structuur van Klopp bij Liverpool. Het duurde zes maanden.”

Voor Henry is het niet gemakkelijk om “aan te passen aan iets dat nog niet is georganiseerd als je gewend bent om in een georganiseerd team te spelen, zoals in dit geval het Nederlands elftal of het Nederlands elftal. Liverpool.” “Hij lijdt niettemin”, betreurt hij de Franse topscorer aller tijden. Maar voor Henry is het nog te vroeg om een ‚Äč‚Äčinschatting te maken, vooral omdat de middenvelder zijn kwaliteiten niet heeft verloren. “Hij is geen slechte speler. Je bent in twee maanden niet slecht. Ik heb hem voor Nederland zien spelen, hij is nog steeds goed, maar hij heeft structuur nodig. Zo’n speler heeft een organisator nodig.”

READ  Tv-rechten: beIN Sports wil verzoening in Ligue 1