Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slecht nieuws voor Frankrijk

Slecht nieuws voor Frankrijk

En als Frankrijk vorig seizoen de vijfde plaats in de UEFA-index wist te behouden, dan passen de eerste resultaten die het deze zomer boekte niet bij het Franse voetbal.

En Lil’ hield donderdag de basis over het Rijeka-kruid. Een week na hun simpele overwinning in Stade Pierre Mauroy pakten de Mastiffs in de verlenging een 1-1 gelijkspel. Genoeg om hen in staat te stellen hun ticket voor de Europa League-conferentie te valideren.

Zo heeft Frankrijk dit seizoen zes vertegenwoordigers op het Europese toneel, want naast Lusk zullen Paris Saint-Germain en RC Lens strijden in de Champions League, en Toulouse-Rennes en Olympique de Marseille in de Europese League. Zes clubs met als missie: het behouden van de vijfde plaats in de Franse competitie in de UEFA-index. De opgave zal niet eenvoudig zijn, want als Frankrijk vorig seizoen de vijfde plaats handhaaft, waardoor het volgend jaar de mogelijkheid zou hebben om met vier clubs aan de Champions League deel te nemen, overtrof Nederland het land aan het begin van het seizoen.

Want terwijl Lille ternauwernood een ticket voor de groepsfase van de Europa League won en Olympique de Marseille wankelde toen ze de voorrondes van de Champions League bereikten, boekten Nederlandse clubs meer succes. PSV had zijn ticket voor de Champions League al bevestigd door Rangers met 4-1 te domineren en Ajax naar de Europa League, ondanks een 1-0 nederlaag tegen Ludogorets. Als AZ Alkmaar daarentegen na strafschoppen uitging tegen Brann, stopte FC Twente voor Fenerbahçe.

Nederland scoorde ook 1,1 punt tegen 0,08 voor Frankrijk en leidt nu met bijna drie punten 55.100 punten, vergeleken met 52.331 voor Frankrijk. De uitschakeling van Twente is echter zeer goed nieuws voor het Franse voetbal, aangezien Nederland slechts vier vertegenwoordigers zal hebben tegen de zes van Frankrijk.

READ  Giro-leider Remco Evenpoel moet noodgedwongen stoppen nadat hij positief testte op Covid-19