Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paul Willemsey raakte een week voor het WK rugby geblesseerd en werd gewisseld

Paul Willemsey raakte een week voor het WK rugby geblesseerd en werd gewisseld

De deelname van Paul Willemsey aan de Rugby World Cup, die op vrijdag 8 september begint, loopt een zeer groot risico. De tweede linie van de Blues is vervangen door Bastien Chaloreau uit de groep van 33 spelers die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de competitie, zo maakte het bestuur van de Franse Liga vrijdag bekend.elk September.

Lees ook: Romain Ntamack, aanvoerder van de Franse XV, raakte geblesseerd en verloor tijdens de Rugby World Cup

Volgens RMC Radio en Krant het teamPaul Willemsey blesseerde zijn bovenbeen tijdens de training bij zijn club Montpellier, terwijl hij een van de trainingen volgde die de technische staf deze week bij hen thuis voor de spelers had gepland. Betrokkene moest eerder bij meerdere interlands, tijdens de najaarstournee en daarna tijdens de laatste wedstrijd in het Six Nations Championship, bezwijken aan een liesblessure.

Het is een nieuwe tegel voor de Fransen, een week na de openingswedstrijd van het WK (van 8 september tot 28 oktober) tegen Nieuw-Zeeland, in het Stade de France (Seine-Saint-Denis). Deze nieuwe blessure, in een positie waarin het aantal capabele en effectieve spelers wordt verminderd, draagt ​​bij aan het pakket van Roman Ntamac, de afwezigheid van Cyril Bailey voor nog een aantal weken en twijfels over Jonathan Dante.

Hij werd opgenomen op de reservelijst

De aanwezigheid van de krachtige centrale verdediger van Frankrijk en La Rochelle in de openingswedstrijd tegen de All Blacks is inderdaad zeer onzeker. En de vijftiende uit Frankrijk maakte donderdag bekend dat hij aan een ziekte lijdt Lichte hamstringblessure. En dat zal zijn trainingsprogramma zijn “Past zich aan zijn situatie en zijn ontwikkeling aan”.

Tussen Jonathan Dante en Paul Willemsey zijn dit twee sleutelspelers voor de Blues en zouden de hele of een deel van de competitie kunnen missen. Ook al was vorig seizoen een complex seizoen, de speler uit Montpellier was een aanwinst voor de Franse ploeg op de vijfde plaats, waar zijn ervaring, omvang en kracht vaak hun tol eisten. De in Zuid-Afrika geboren speler werd opgenomen op de reservelijst, die paraat moet staan ​​in geval van een blessure, waaruit zijn vervanger Bastien Challuru komt.

READ  Match: Icardi, succesvolle omzet, zijn wisselingen, ziekenboeg, Conf 'van Pochettino na PSG / Angers (5-0)
Lees ook: Wie zijn de 33 Franse spelers die zijn opgeroepen voor de Rugby World Cup 2023?

Zaterdag ontmoet de groep van 33 spelers die zijn geselecteerd voor het WK elkaar in Rueil Malmaison (Eau de Seine), het basiskamp voor het WK. Woensdag zal coach Fabian Galthi de ploeg bekendmaken die het in de openingswedstrijd tegen de All Blacks zal opnemen.