Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Shorttrack schaatsen | Charles Hamlin wil de vruchten van zijn arbeid zien

Charles Hamlin heeft bijna anderhalf jaar lang niets dan negativiteit gezien in de onrust veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.


Alexis Bellanger Champagne
Canadese pers

De shorttracker van Sainte-Julie gelooft dat hij en zijn collega’s van de situatie hebben kunnen profiteren door hun techniek van het ijs aan te scherpen. Hamlin kijkt nu uit naar de resultaten van hun voorbereiding.

“We hebben aan veel dingen kunnen werken die we in een regulier seizoen niet konden verbeteren, omdat we de hele tijd naar andere plaatsen in de wereld gingen om te strijden. Het is moeilijk om de hamer te kiezen in een specifieke oefening op dinsdag, een paar dagen voordat het kampioenschap begint”, zei Hamlin dinsdag. Een bijzonder element na de training wanneer je ook moet nadenken over je snelheid, inhalen en je energie sparen voor wedstrijden. Canadezen op zaterdag.

“Daar hebben we anderhalf jaar lang tijd verloren op het ijs, maar we hebben kunnen werken aan onze techniek buiten het ijs, tijdens de zomer in Maisonneuve Park of op de fiets. We gingen terug naar de sneeuw met verschillende Iedereen was in staat om tot de technische verbeterpunten te komen.”

Hamelen, vijfvoudige Olympische medaille en kampioen van de monde au général in 2018, kruis van de Championnats mondiaux de mars dernier, seule compétition présentée pendant la saison 2020-2021, ont permis aux patineurs canadiens des le en Epide sperçult.

Bij gebrek aan bepaalde wereldmachten als Zuid-Korea en China, stond Canada vier keer op het podium tijdens de in Nederland gepresenteerde Wereldkampioenschappen. Hamlin won goud op de 1500 m, terwijl Courtney Sarlault twee keer zilver won, waaronder een algemene medaille en een bronzen.

READ  Moeten we de race starten om vaccins tegen Covid-19 voor Franse atleten te krijgen?

Halverwege april konden Hamlin en zijn collega’s een “normaal” trainingsprogramma hervatten. Net als de 37-jarige schaatser is coach Sebastian Kroos benieuwd hoe zijn team dit seizoen scoort ten opzichte van de internationale competitie.

FOTO IVANOH DEMERS, persarchief

Sebastian Kroes

“Eerlijk gezegd denk ik dat het belangrijkste punt het tactische aspect is”, zei de man die sinds juni 2019 het Canadese mannenprogramma en sinds het voorjaar van 2020 het vrouwenprogramma leidt. Een groot deel van onze atleten bevindt zich op dit moment nog in de ontwikkelingsfase. niveau daar. Anderhalf jaar geen wedstrijden hebben, dat is zeker een gok. Het is een schande daarover.

“We hebben geprobeerd om met onze groep de weekendraces goed te maken. Maar het is niet hetzelfde niveau als wat we zullen ontmoeten, ook al stelt het ons in staat om ons aan te passen, te reageren, informatie op te nemen, enz. ”

Aan het einde van het Canadees kampioenschap, op 29 augustus, zal Kroos de samenstelling kennen van het team dat in het najaar zal deelnemen aan de vier stops op het WK-circuit.

Poetin keert terug naar ijs

De terugkeer naar training was nog specialer voor Kim Poetin, die sinds november 2020 een pauze heeft genomen.

Poetin won een zilveren en een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018, en hoewel ze het het volgende seizoen goed deed, moest ze een stapje terug doen om haar motivatie terug te krijgen.

“2019 was een heel moeilijk jaar. Ik heb een geweldige prestatie geleverd, maar qua eisen en druk was het erg moeilijk, gaf Poetin toe. Ik heb vorig seizoen niet geskied, ik ben echt gestopt met trainen. Ik zag een therapeut en traumatoloog , om specifiek werk te doen met betrekking tot de spelen De laatste Olympische Spelen. Ik heb veel dingen geprobeerd die ik moest doen om een ​​andere atleet te worden, om anders te functioneren. “

Poetin was het doelwit van online bedreigingen na het winnen van zijn eerste bronzen medaille in Pyeongchang. Ze promoveerde naar het podium nadat een Zuid-Koreaanse schaatser was uitgesloten van contact met haar.

Daarom wil de 26-jarige inwoner van Sherbrooke gewoon profiteren van de Canadese kampioenschappen om weer deel te nemen aan de competitie.

Foto van Hugo Sebastian Hubert, persarchief

Kim Poetin

“Ja, ik heb prestatiedoelen, want het is onderdeel van het selectieproces voor de Olympische Spelen, maar de uitkomst zelf is niet belangrijk of relevant”, zei ze. Voor mij gaat het erom op de juiste manier opnieuw contact te maken met ijs. In 2019 stond ik op het ijs zonder te weten waar ik was of wat ik moest doen. Voor mij nu, bewust zijn op het ijs.

“De meisjes zijn zo geweldig. Het is lang geleden dat ik op training voor zo’n uitdaging stond. Het wordt een enorme uitdaging.”