Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paris Saint-Germain “ver” van het miljoen verkochte Messi-shirt

In tegenstelling tot wat op sociale media kan worden verspreid, heeft Paris Saint-Germain geen miljoen Lionel Messi-shirts verkocht sinds hij bij de club kwam, hoewel de lancering “uitzonderlijk” was.

Ontsteking rond de aankomst van Lionel Messi in Paris Saint-Germain, in de week van 10 augustus, heeft onvermijdelijk geleid tot zijn aandeel in nepnieuws. een van hen, dat zich wijd verspreidde op sociale media, beweerde dat de club al meer dan een miljoen shirts had verkocht die in naam van de Argentijn vloeiden, waardoor de transfer zeer snel winstgevend werd. In feite is het aantal verkopen veel lager, volgens Fabian Alliger, PSG’s brand director of diversification.

“We zijn nog ver verwijderd van de verkoop van een miljoen overhemden”, zei hij het team. De deal met Messi was heel snel rond en we hadden dit niet verwacht. […] Wij zijn geen heksen. “De drempel van één miljoen overhemdenverkoop is al een heel belangrijk getal: in de voorgaande twee seizoenen bereikte PSG dit totaal met alle vier zijn kleding.

Standaard lancering voor PSG

Het succes van het shirt van Messi, dat al snel niet meer beschikbaar was op de website van de club toen hij de winkel van de Champs-Elysées bestormde, valt echter niet te ontkennen. “Ja, de verkooptrend was fenomenaal”, gaf Allègre toe, in wat nu al de beste shirtlancering in de geschiedenis van PSG is. Tegelijkertijd waren ook de truien van Neymar, Kylian Mbappe en Sergio Ramos niet leverbaar wegens gebrek aan voorraad.

Messi scheurde altijd zijn shirt: vorige maand, nadat Argentinië de Copa America won, deed zich dezelfde situatie voor met zijn Albiceleste-jas. Van de kant van Barcelona, ​​​​zijn voormalige club, ligt de vraag niet langer op tafel: de truien die zijn verzameld in de naam van de zeshoekige gouden bal zijn teruggegeven aan Nike, de materiaalleverancier in Blaugrana.

READ  Gino Meder, winnaar van de zesde etappe van de Giro, Attila Walther neemt de generaal over