Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sharif Tiraspol rekent af met Dirk Kuyt na zijn zege op Real Madrid

Terwijl Sharif Tiraspol dinsdagavond tekende door Real Madrid te verslaan in de Champions League (2-1), profiteerde de Moldavische clubcoach van de periode na de wedstrijd om doelpunten te maken met voormalig Nederlandse spits Dirk Kuyt.

Het is moeilijk te bepalen of de uitdrukking er is, maar ook in Moldavië is wraak een gerecht dat koud wordt gegeten. En het bewijs was dinsdagavond met een schattig klein raketje dat de coach van Sherif Tiraspol stuurde naar … voormalig Liverpool en Holland-spits Dirk Kuyt.

Afgelopen augustus, via de Nederlandse televisie, klaagde Kuyt – die grote Europese schokken wil – dat de Moldavische kampioenen op het punt stonden zich te kwalificeren voor hun eerste groepsfase in de Champions League. “Ik weet dat de Champions League een competitie voor kampioenen is, maar teams als Sherif Tiraspol hebben er niets mee te maken”, merkte de voormalige spits op.

>> Ontdek aanbiedingen van RMC Sport en volg de beste UEFA Champions League-posters

“Ik ben zo blij om zijn perfecte wereld te vernietigen.”

Behalve dat Al Sharif sindsdien niet alleen Shakhtar op de eerste dag versloeg (2-0), deed hij het opnieuw door de prestatie van dinsdag bij Real Madrid (2-1-zege) te ondertekenen. Genoeg om Yuriy Vernydub, coach van Tiraspol, op te vrolijken en hem te inspireren voor een heerlijk uitje op een persconferentie.

“Er is een geweldige speler, Dirk Kuyt, die zei dat er geen plaats is in de Champions League voor Sharif, zoals de Oekraïense technicus zich herinnert. Dus vanavond ben ik blij om zijn perfecte wereld te vernietigen. (…) Over het algemeen ben ik erg blij met dit succes tegen zo’n geweldig team als Real Madrid. Ik was erg ontroerd. Ik ben echt trots op mijn kinderen en het geleverde werk. We zijn een echt team. Sommigen zeiden dat we hier niet thuishoren, maar het ’t, en we hebben het bewezen.”

READ  Deschamps laat Kolo Mwani los

Overigens niet alleen in de twee groepswedstrijden, maar lang daarvoor, tijdens een lange kwalificatiecampagne, waarbij Al Sharif de Albanezen van Tota Doris in de eerste ronde versloeg, de Armeniërs van Alalashkert in de tweede en Red Star Servië op de derde plaats, voordat hij uiteindelijk Sesame won door de Kroaten van Dinamo Zagreb te verslaan in de play-offs.