Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schaarste in “waterland” door droogte

De overheid heeft een officieel tekort afgekondigd en burgers opgeroepen om hun waterverbruik te verminderen.

Met wekenlange droogte en Europa met een hittegolf heeft Nederland deze woensdag officieel een “watertekort” in het “land van water” afgekondigd.

De Nederlandse autoriteiten hebben al beperkingen opgelegd aan landbouw en scheepvaart, en waarschuwden in een verklaring dat er nieuwe maatregelen worden overwogen om water te besparen tijdens deze droogte.

Het land wordt beschermd tegen water door beroemde dammen, dammen en kanalen, maar met een derde van het gebied onder zeeniveau is het bijzonder kwetsbaar voor klimaatverandering.

“Nederland is een waterland, maar ook hier is ons water kostbaar”, zegt minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers.

Water voorraad

De regering heeft gewaarschuwd dat de droogte “nog enige tijd zal voortduren” terwijl tegelijkertijd wordt gezorgd voor voldoende beschikbaarheid van drinkwater

Delen van Nederland, na de Verenigde Staten de grootste exporteur van landbouwproducten ter wereld, hebben boeren al verboden hun gewassen te irrigeren met oppervlaktewater. Sommige kanaalsluizen zijn gesloten voor de scheepvaart.

Volgens het kabinet zal nu prioriteit worden gegeven aan de bescherming van de Nederlandse dijken, gevolgd door de drinkwater- en energievoorziening. Droogte is “steeds zichtbaarder in de natuur”, zei Mark Harpers.

“Daarom roep ik alle Nederlanders op om goed na te denken voordat ze besluiten hun auto te wassen of hun opblaaszwembad te vullen”, riep hij.

Nederland is in 2018 en 2011 officieel uitgeroepen tot waterschaarste. Afgelopen juli werd 39,4 graden Celsius geregistreerd als de op twee na hoogste temperatuur van het land sinds het begin van de metingen. Een maand geleden beleefde het zijn eerste dodelijkste cycloon in 30 jaar.

READ  Botsingen tussen politie en demonstranten tegen beperkingen

Belangrijkste ingredienten