Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sampdoria Genoa zit diep in de schulden en is al gedegradeerd

Op zoek naar clubs om in te investeren, heeft PSG-eigenaar QSI zijn zinnen gezet op Sampdoria en is in vergevorderde besprekingen met zijn eigenaar, Massimo Ferrero. Het Qatarese fonds zal toetreden tot ASER Ventures, dat al Leeds United in portefeuille heeft en die dan de nieuwe meerderheidsaandeelhouder zal worden in de Genuese club, onder de Serie A, nu wiskundig gedegradeerd naar het laagste niveau. En Nasser Al-Khelaifi zal ontdekken dat Jesé, de Spaanse spits, een symbool is van de rampzalige sportieve situatie voor Sampdoria, die hem in januari rekruteerde, toen hij zonder club zat, in een poging een onomkeerbare situatie om te keren.

Genoa keerde in zijn recente geschiedenis al twee keer terug naar de Serie B – in 1999 en 2011 – maar vreesde nooit een faillissement. Deze keer is de financiële situatie delicaat en verslechtert plotseling begin december 2021 wanneer Ferrero wordt gearresteerd voor een faillissementszaak waarbij andere bedrijven betrokken zijn. Hij werd twee weken vastgehouden en daarna enkele maanden onder huisarrest geplaatst.

Juridische tegenslagen dwongen hem af te treden als president, aangezien Marco Lana, de oude glorie van de Italiaanse kampioen van Sampdoria, hem in 1991 opnam. Gianluca Vialli, destijds topscorer, stierf op 7 januari en was een van degenen die probeerden de aannemer om de Blucerchiati te redden. Meer dan een jaar geleden te koop aangeboden, nog geen koper voor de club.

Schuld geschat op 200 miljoen euro

Ferrero probeert nog steeds te overleven. Op 17 oktober 2022 probeerde hij voor het eerst terug te keren naar het Stadio Luigi-Ferraris, maar hij moest het pand snel verlaten – beschermd door de veiligheidsdienst – na een bitter geschil. We zijn ver verwijderd van de extravagante persoonlijkheid die geamuseerd was in zijn beste jaren, tussen grimassen en luide uitspraken. “Fans hebben de mediastorm tegen mij geconditioneerd. Maar ze zullen begrijpen dat SAMP met mijn persoonlijkheid, mijn overdrijvingen en mijn folklore altijd een mededinger is geweest…”Dat zei hij onlangs Gazzetta dello Sport.

READ  Met Lanen en Cancoriet op de tweede lijn: Ontdek de formatie van ASM tegen Pau

Volgens de rechtbank van Genua zullen de schulden zo’n 200 miljoen euro bedragen terwijl de spelers zich hebben ingespannen om hun salaris voor de maand december in te leveren. Italiaanse instellingen zijn niet ongevoelig. Tijdens een recente bestuursvergadering garandeerde Lega een voorschot van 40% van het gegarandeerde bedrag aan de getroffen clubs.

Dit vertegenwoordigt een verrassende € 10 miljoen voor Sampdoria, waardoor hij het seizoen wat rustiger kan afsluiten voor de volgende snel naderende deadlines, met name 20 juni om zich in te schrijven voor het kampioenschap van de tweede divisie. financiële garanties nodig hebben. Ze zullen noodzakelijkerwijs afkomstig zijn van een nieuwe eigenaar, het duo QSI-Aser Ventures of Alessandro Barnaba’s Merlyn Partners die LOSC controleren.