Het Franse nationale damesteam U-17 wint voor het eerst het EK

Het Franse vrouwenelftal onder 17 heeft vrijdag in Tallinn (Estland) de EK-finale (3-2) gewonnen van Spanje. Dit is de eerste keer in hun geschiedenis dat ze het toernooi hebben gewonnen, dat bleef op drie nederlagen in de finale, en de laatste keer in 2012. Dat wil zeggen, voor de Spanjaarden wonnen ze vier keer in de competitie.

De Beloites kwamen in de eerste helft echter wel als eerste terug tegen de grotendeels dominante maar onnauwkeurige Spanjaarden. Als er in de eerste 45 minuten meerdere interessante gebeurtenissen werden gemeld, was de wedstrijd aan het einde van de wedstrijd beslist. Vooral het laatste half uur was te gek met in totaal 5 doelpunten.

De Franse opende in de 65e minuut de score door Liana Joseph, die in haar eentje diep sprintte. De OL verdubbelde vervolgens de voorsprong in de 74e minuut met een vrije trap op afstand, waar de Iberiërs zeer slecht over onderhandelden, waardoor ze in totaal 5 doelpunten maakten in 4 wedstrijden.

Maar de discussies zijn nog niet gesloten. De Spanjaarden waarvan men dacht dat ze op de grond lagen, wisten via hun spits en aanvoerder Vicki Lopez in twee minuten twee keer de lat te verkleinen (79ste en 80ste). De speler van Barcelona verraste de Franse verdediging met afstandsschoten. De tweede, geweldig, bij een hoekreceptie, bij de ingang van het strafschopgebied. Maar hij bleef een doelpunt voorsprong op de Blues. Voortgang wisten ze de titel te behouden.