Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Roglic fietst weer twee weken voor de Vuelta

(Belga) Primus Roglic stapt weer op zijn fiets. Depuis les collines entourant Monaco, où il réside, le coureur slovène de l’équipe Jumbo-Visma a posté jeudi une photo sur Instagram, commentant: “Une photo typique de bonjour lorsque vous êtes enfin de retour sur la route”, at -it schrijft.

Roglic verliet bijna drie weken geleden de Tour de France met een blessure, maar hoopt twee weken later in Utrecht aan de start van de Tour de France te staan. De Sloveen viel tijdens de vijfde etappe op Grand Buckle, ontwrichtte zijn schouder en zette hem zelf terug op zijn plaats. Ondanks zijn blessures en achterstand in het algemeen klassement, bleef de 32-jarige klimmer enkele dagen rijden, maar besloot hij de tour voor de 15e etappe te verlaten en naar huis te gaan om te herstellen. Ondanks deze splitsing en die van Stephen Kreuzvik op dezelfde dag, slaagde de Deense Jonas Weinggaard erin zijn gele trui te behouden tot Parijs, waarmee hij Jumbo-Visma zijn eerste overwinning van de Tour bezorgde. Op 19 augustus ging de Vuelta in Nederland, in Utrecht, van start met een groepsproefperiode. Roglic, winnaar van de laatste drie edities, zou de officiële aanvoerder van de Jumbo-Visma-selectie moeten worden. (Belga)

READ  Diversen: Mbappé's productiebedrijf is amper een samenwerking aangegaan met de National Basketball Association