Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lenny Pintor sluit zich aan bij ASSE

Getraind in Ile-de-France, en meer bepaald bij AAS Sarcelles, zal Lenny Pintor een gezicht vinden dat hij goed kent: het gezicht van Mickaël Nadé, zijn nieuwe teamgenoot bij ASSE, die ook de Val-d Club passeerde. De spits, die vrijdag 5 augustus zijn 22e verjaardag viert, zal al tot 2024 de kleedkamer van Saint-Etienne vervoegen.

Lenny Pintor keert ook terug naar Ligue 2 BKT, een toernooi dat hij 37 keer speelde in zijn jonge carrière en 7 doelpunten scoorde met ESTAC Troyes. Met Aube Club werd hij in 2021 op bevel van Laurent Batlles gekroond tot Frans L2-kampioen. Lenny Pintour, de international van Frankrijk van jongs af aan, speelde ook 28 wedstrijden voor de driekleurige trui, van de U-16’s tot de jaren ’20. Met name deelgenomen aan twee edities van het WK, onder-17 en vervolgens onder-20.

Na Dylan Champost, Anthony Bryanson, Jimmy Giroudon, Matthew Cavaro en Victor Loupre werd Lenny Pintour de zesde zomerrekruut van Saint-Étienne. Welkom !

> Lenny Pintor:Ik ben erg blij om bij ASSE te komen werken. Ik werd heel goed ontvangen door de leiders en mijn nieuwe collega’s. Ik bereik een wraakzuchtige gemoedstoestand na een ingewikkeld jaar. Maar nu voel ik me zo goed en heb ik maar één wens: mijn groene debuut maken.

> Laurent Batlis, ASSE-coach:Lenny is een stoere speler, maakt snel vorderingen en is comfortabel aan beide voeten. Natuurlijk moet hij zich op bepaalde gebieden nog verbeteren, maar hij is een speler die ons ook diversiteit en rotatie zal brengen. We zoeken spelers die honger hebben en veel willen bewijzen.

READ  Nederlandse koningin Maxima in het zwart ter herdenking van 4 mei