Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De terugkeer van “delicaat” naar Quartaro in Groot-Brittannië

De Fransman, vorig seizoen winnaar op Silverstone, zal dit weekend voor de zomervakantie een penalty moeten nemen.

De Franse leider van het MotoGP-wereldkampioenschap Fabio Quartararo (Yamaha) valt de tweede seizoenshelft op Silverstone (Groot-Brittannië) aan met de Grand Prix”gevoeligmet een strafschop.

Eind juni hebben we Quartararo op het tapijt in Nederland achtergelaten. Twee valpartijen, de eerste uitval van het seizoen en een overwinning voor zijn tegenstander Francesco Bagnaia (Ducati). Wat, voor de Italiaan, de hoop op een titel voedt door terug te keren naar de vierde plaats (op 66 punten toch) – en wat twijfel zaait bij de Fransen.

Deze dubbele val heeft het kampioenschap nieuw leven ingeblazen voorafgaand aan deze ronde van 12 van de 20. Als de dreiging van Bagnaia nog ver weg is, is de Spanjaard Alex Espargaro (aprilía), die tot nu toe het seizoen van zijn leven heeft gehad, 33, nu binnen bereik. punt (21 punten).

Dichtbij genoeg om druk uit te oefenen op de titelverdediger, vooral omdat de Fransman in Engeland een penalty moet krijgen.lange knuffelDoor de ring rond te gaan.

Quartararo is in Nederland gestraft en veroordeeld”erg ambitieusEn schuldig aan het hebben van hetcontact veroorzakenmet espargaro.

De inconsistentie in de toepassing van sancties door het panel van scheidsrechters (Fédération Internationale de Motocyclisme) ondermijnt de eerlijkheid van de MotoGP“Team Yamaha wordt ervan beschuldigd een voorbeeld te nemen.”Minstens drie andere ernstige ongevallen (resulterend in het verlaten van de piloot en/of verwondingen) die ongestraft bleven“.

Door de bitterheid van zijn tijd om op vakantie te gaan, profiteerde Quartarro van de wapenstilstand om terug te keren.”Op de best mogelijke manier“.

READ  slingerend op het asfalt

Hij weet nog dat ik enorm uitkeek naar Silverstone, ik heb daar vorig jaar gewonnen. Deze keer zal het moeilijk zijn omdat we deze straf hebben … maar eerlijk gezegd, het dwingt me alleen maar om beter te presteren“.

Zarko mikt op overwinning

Hier vorig jaar bracht zijn overwinning hem ertoe om zijn eerste MotoGP-wereldkampioenschapstitel voor de Fransman te winnen.

De andere driekleur, Johan Zarco (Ducati-Pramac), staat derde in het kampioenschap met 54 punten en mikt op zijn eerste overwinning op elite-niveau.

Met al vier podia in 2022 en vier in 2021, heeft de stadsspeler in twee seizoenen beter gepresteerd dan in zijn eerste vier in de Elite. Op 32-jarige leeftijd was de tweevoudig wereldkampioen in de Moto2-klasse niet al te dicht bij een eerste succes in de eerste categorie… maar zijn dertiende plaats in Nederland toont hem gaandeweg.

Zarco slaagt er nog steeds in om de eerste seizoenshelft als eerste Ducati-rijder af te sluiten, terwijl hij rijdt voor het Pramac Satellite Team.

Bij het Ducati-fabrieksteam staat Jack Miller, die aan het einde van het seizoen naar KTM vertrok, slechts zevende. Dan blijft Bagnaia over, die hoopt eind vorig seizoen samen de overwinningen te verzamelen (4 overwinningen in 6 races).

In Nederland hadden de Turiners “Perfect gevoel met Desmosedici“.vóór de eerste van de negen resterende races op de kalender,”Het is belangrijk om op een goede basis te beginnen en niet meer fouten te maken‘kenmerkend’pico‘, al in 2022 al vier keer vrijgelaten bij stopzetting.

READ  Roglic fietst weer twee weken voor de Vuelta