Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Roger Federer trekt zich terug om zichzelf te redden voor Wimbledon

“Ik vind het leuk om te tennissen.” Zelfs midden in de nacht lang geleden, tot ongeveer veertig jaar, zelfs eind 1519e In zijn carrière blijft Roger Federer de jongen die meer dan drie decennia geleden tegen de kleine gele bal begon te trappen. Als hij in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni, in zijn lange strijd tegen de Duitser Dominic Kupfer (7-6, 6-7, 7-6, 7-5), in de derde ronde van het Roland-Garros-toernooi had gewonnen . De Zwitserse speler trok zich na een paar uur slaap terug. Zo kort. Nog niet zo lang geleden kwam hij terug van zijn knieblessure.

“Na overleg met mijn team heb ik besloten om me vandaag terug te trekken uit Roland Garroszondag boeken In een persbericht Het werd uitgezonden door het kampioenschap van Parijs. Na twee knieoperaties en meer dan een jaar revalidatie, is het belangrijk dat ik naar mijn lichaam luister en niet te snel terugga naar de competitie. “ Voor het eerst in 80 Grand Slam-wedstrijden geeft Roger Federer het helemaal op.

Lees ook Roland Garros: Roger Federer is terughoudend om de 16 . te spelen

Deze eerste presentatie is geen verrassing in de strikte zin van het woord. Ex-President of the World Circle – nog steeds neen Achtste plaats in de wereld ondanks dat hij dertien maanden verwijderd was van de kampioenschappen, dankzij een bevriezing van het klassement – hij verborg nooit dat het Porte d’Auteuil-kampioenschap slechts een stap was in een comeback-programma. “Het doel is niet Roland Garros, het is graszodenseizoen en Wimbledon, dus ik heb nog tijd”Hij drong er in Genève, na de derde wedstrijd van zijn seizoen, op aan de Spanjaard Pablo Andujar te verliezen. De enige dus op oker. Dus deze drie tours in Parijs.

READ  Arsène Wenger Euro Voorspellingen

Na zijn succes tegen Kupfer baande Roger Federer de weg. “De vraag is: waarom hoef ik het risico niet te nemen? Ik moet het voor mezelf onthouden: waarom ben ik hier? Wat is het doel van het seizoen? Dit is niet de titel op Roland Garros.”, onthulden de Zwitsers op een persconferentie.

Op zijn eigen voorwaarden vertrekken

Sinds het begin van zijn carrière heeft Roger Federer heeft zijn levensduur gebouwd op selectieve programmering. Naarmate de schemering van zijn carrière nadert, leert hij zijn schema nog meer te versoepelen, waardoor hij het doet يفعل “Minder is meer” (“Less is more”) is zijn motto. Van fysieke paraatheid tot toernooien die strikt zijn geselecteerd op basis van zijn toestand of gevoelens; De speler heeft een organisatie gecreëerd waarmee hij in de competitie kan blijven.

Het bleef te negeren zoals het geval was in 2019 in het toernooi dat in Rome werd gehouden, een dag na de overwinning van de ronde van 16 tegen de Kroaat Borna Coric in twee en een half uur. persbericht, herinnert zich destijds de uitzending die zondag werd uitgezonden. Zijn aanwezigheid in de Wimbledon-finale, twee maanden later, had hem gelijk gegeven: het speet hem te horen over zijn lichaam.

Lees ook (in 2019): Op Wimbledon neemt Federer wraak op Nadal

Zelfs vastbesloten om zichzelf te redden, blijft Roger Federer een held. Zijn wedstrijd op zaterdagavond toont de wens van de speler om door te gaan met het bepalen van de regels. Na de ontmoeting maakten ze duidelijk dat ze Dominic Kupfer tot het uiterste hadden gedreven “Ik weet niet precies wat er aan de hand is [lui] Hij bleef in de tank na de tweede set.” Maar in plaats van de handdoek in de ring te gooien, beledigde hij de brutale Duitser. Na een nachtje nadenken besloot hij het “Verlaat het toernooi”op zijn eigen voorwaarden.

READ  De Amerikanen herwinnen de Ryder Cup

Voor elke andere speler dan ‘King’ Federer zou de beslissing om een ​​van de vier grootste competities van het seizoen te benaderen als een plek om te opereren binnen hun bereik omstreden zijn. Kunnen we ons terugtrekken? “door verbod” In een Grand Slam-toernooi? Critici moeten Roger Federer sparen, gezien zijn carrière gaat Matteo Berrettini probleemloos naar de kwartfinales. Het is duidelijk uit het persbericht van Roland Garros dat de beslissing begrepen werd, want bij Naomi Osaka was het zout. “Het Roland-Garros Championship betreurt de terugtrekking van Roger Federer, die gisteravond een geweldige wedstrijd had. We waren allemaal verheugd hem terug te hebben in Parijs, waar hij drie spraakmakende wedstrijden speelde.”Roland-Garros-president, Guy Forget, schreef.

In de vroege uurtjes van zondag, in de lege uitgestrektheid van het Philippe Chatrier-stadion, stond Roger Federer erop om overuren in de microfoon van Marion Bartoli te spelen. “We zijn drie en een half uur aan het spelen, dus ik kan nog steeds meer dan één vraag beantwoorden”, blies de winnaar van 20 Grand Slam-toernooien. Voordat hij zich zijn liefde voor tennis herinnerde. Op ongeveer 40-jarige leeftijd, en twee jaar later terugkerend naar Porte d’Auteuil, weet niemand of de Zwitser niet, in de kilte van de ‘nachtsessie’ achter gesloten deuren, zijn laatste ontmoeting op Roland Garros speelde.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Roland Garros, Roger Federer in onbekende landen