Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rijke ontdekking van Nederland – Chateau-Château (stad) (58120)

Rijke ontdekking van Nederland – Chateau-Château (stad) (58120)

Chateau-Chinon (stad). Een voorspoedige reis naar Nederland. Van 24 tot en met 29 maart reisden verschillende studenten van Legta du Morvan in Chateau-Chinon naar Nederland. Het doel was om structuren en projecten in een ander gebied te vinden.

Er zitten zestien studenten in het laatste jaar van Bac Pro Services for People and Territories (SAPAT), vier studenten in de Europese sectie, zes studenten in het tweede jaar BTSA Development and Animation (DATR) en vijf studenten in het laatste jaar van Aquaculture die van deze studiereis hebben geprofiteerd. Elke klas werd op maandag 13 mei in de vergaderruimte van de school in de vorm van een diavoorstelling geïnformeerd over hun reis.

Verschillende stemmingen

Voor BTSA DATR maakt deze reis deel uit van de module “Diversificatie”. Zo konden ze de tulpenboomgaard van Voorhout vinden, een ecowijk in Gulenburg of een verticale boerderij in Amsterdam. “Deze bezoeken hebben ons doen beseffen dat Nederland verder is dan wij op het gebied van robotica”, legt DATR-laatstejaarsstudent Killian Guyollot uit. SAPATs bezochten een noodopvang voor mensen in moeilijkheden in Amsterdam en een microcrèche in Zaandam. Aquacultuurstudenten konden meer te weten komen over de herintroductie van paling van een professor aan de Universiteit van Amsterdam en een palingrestaurant/roker in Volendam bezoeken.

Naast deze verschillende bijeenkomsten bezochten de studenten ook het Rijksmuseum in Amsterdam, wandelden langs de grachten en konden traditionele architectuur ontdekken, vooral het Koninklijk Paleis.

Professioneel en cultureel, maar ook menselijk bezoek. De studenten zijn het er unaniem over eens: de stemmingen zijn gevarieerd en solidariteit was een onderdeel van alle bezoeken.

READ  Nederland heeft een plan van 2,5 miljard euro onthuld om bedrijven in de regio te behouden