Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Richard Karapaz, winnaar van de vijfde etappe en de nieuwe leider van de generaal

De Tour de Suisse heeft donderdag de eerste bergachtige en uitdagende hellingen van het evenement aangepakt. De dag dat de Ecuadoraanse Richard Cabaraz glimlachte. Ineos Grenadiers-klimmer Leukerbad versloeg Jakob Fuglsang (Astana Premier Tech) in de sprint. Aan de lijn wist hij zich uiteindelijk 39 centimeter te besparen op een groep favorieten, waaronder de Fransman Julien Alaphilippe.

Donderdagochtend begon Mathieu van der Poel weer aan de etappe in het gouden leidersjasje. Maar de Nederlander wist al dat hij de laatste zou zijn, met wat opdoemde op de bodem van de Walliser-vallei. Om de verveling tegen te gaan, ging de Alpecin-Fenix-renner er met drie andere renners op uit om honderd kilometer met zijn trui vooraan te lopen. Een kleine ontsnapping werd opgelost toen de laatste drie beklimmingen voor het peloton stonden. Daarbinnen was Julien Alaphilippe, tweede in het algemeen klassement, een potentiële nieuwe fakkeldrager in deze verwachte estafette die de leiderstrui won.

Maar de Franse wereldkampioen lijkt deze etappe te hebben ervaren als een testdag, meer een dag voor succes. Het profiel was behoorlijk steil zonder een berg te hoog te zijn, genoeg om te testen zonder jezelf te belasten. Dus Esteban Chaves (BikeExchange) kreeg het initiatief om alleen te lanceren op de voorlaatste klim, en Jacob Fuglsang (Astana-Premier Tech) volgde al snel. Terwijl ze achterin zat, sprong ze en huiverde ze om de zeer dunne racers te pakken te krijgen.

READ  Nieuw-Zeeland: The Blues domineerden de All Blacks in de openingswedstrijd

Al snel waren we acht: Richard Carapaz (die 17 inch was), Maximilian Schachmann, Michael Woods, Rigoberto Uran, Domenico Pozovovo en de jonge Lucas Hamilton. Waaraan werd toegevoegd Esteban Chaves, die de Deen niet kon weerstaan ​​toen deze zich bij hem voegde en daarna weer alleen vloog. Vervolgens waren we 5,5 km van de streep en droogden we op op onze laatste klim (8 km à 8,5%).

Alaphilippe wordt bestraft voor tanken buiten het gebied

Na een kilometer lanceerde Richard Karabaz zijn aanval – Schachmann volgde hem een ​​tijdje – en keerde terug naar Vogelsang. Daarna gingen de twee mannen verder met escorteren naar de laatste meters. Van deze slopende vijand die van een afstand door de Deen werd afgevuurd, was het de Ecuadoraan die uiteindelijk zegevierde.

Na ongeveer dertig seconden te hebben gevaren, speelden de andere kanshebbers je met mij in een spel van cascade-aanvallen. Hoe dan ook, te ver en te afgeleid om de machtsovername van een Ecuadoraanse generaal aan te vechten. De groep scoorde uiteindelijk een 39-inch uitwisseling op de lijn.