Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Remko Evenpoel verstevigde zijn rode shirt na winst tiende etappe

De dag na de tweede rustdag behaalde de 22-jarige haar eerste ritzege in de Vuelta, voor de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) met 48 seconden en de Franse Remy Cavagna (snelle stap) met een minuut.

In het algemeen klassement vergroot Evenpool het gat aanzienlijk, aangezien hij nu Roglic, de drievoudig kampioen, leidt met 2 minuten en 41 seconden en de Spanjaard Enrique Mas met 3:03.

De Brit Simon Yates, de auteur van de goede tijd (7e in 1:42), kwam de top vijf binnen in plaats van de jonge Spanjaard Juan Ayuso, slechts 17e om 2:17 van Evenpoel.

En ondanks een terugval op de baan, nam de Belg de leiding in alle sectoren en breidde hij zijn voorsprong geleidelijk uit, van 21 seconden op de eerste tussenbaan naar 36 op de tweede en vervolgens naar 48 op de streak.

Na deze tijdrit zullen de renners woensdag genieten van een weg zonder al te veel moeite tussen El Pozo Alimentacion en Cabo de Gata (191,2 km), alvorens donderdag een nieuwe aankomst op hoogte in Peñas Blancas te brengen.

Het spook van COVID-19 spookt door de tour

De angst stapelt zich op in het peloton. Vanaf het begin, op 19 augustus in Utrecht, Nederland, werden ten minste 17 gevallen van COVID-19 vastgesteld onder fietsers, voorafgaand aan de 10e etappe.

Tijdens de rustdag van maandag werden de namen van Matthias Norsgaard (Movistar) en Grad Drezner (Lotto-Soudal) toegevoegd aan de lijst van het verlaten van het virus. Dinsdag waren het Ethan Hayter (Inios Grenadiers), Harry Sweeney (Loto Soudal) en Jose Herrada (Cofidis) die afhaakten bij de auditie.

READ  Avontuurlijke panters buigen voor nummer 1 van de wereld (2-0)

Vijftien van de 21 pensioneringen die sinds het begin van de Spaanse episode in Peloton hebben plaatsgevonden, worden geassocieerd met een positieve test. De verspreiding van het virus is de afgelopen dagen versneld, met tussen vrijdag en dinsdag 10 gevallen ontdekt.

Het is een echte pijn. Tests blijven de teams onder druk zetten, maar we moeten het overwinnen. Als je je slecht voelt, ga je sowieso niet rennen. Ik denk dat het de regels moeten zijn, niet de testBen O’Connor (AG2R) zei, terwijl zijn teamgenoten Andrea Vendrami en Jakko Hanninen zich moesten overgeven.

Onder de uitvallers vinden we ook Anthony Delaplace (Arkéa), Wout Poels (Bahrain-Victorious) of Peter Seery (Quick-Step), huidig ​​teamgenoot van Rode Remco Evenepoel.

Zelfs het Nederlandse team DSM had vanaf het begin drie uitvallers. Mark Donovan en Nikias Arendt hebben COVID-19, terwijl Henry Vandenabel de handdoek in de ring gooide vanwege pijn in de benen.

De Internationale Wielerunie maakte op 9 augustus bekend in de Vuelta a.m. hetzelfde gezondheidsprotocol te gaan toepassen als in de Tour de France. Dus het voorbeeld Dagelijkse antigeentesten worden ten zeerste aanbevolen voor alle teamleden [coureurs et personnel] Of ze nu ingeënt zijn of niet.

In juli moesten 17 passagiers de Grande Boucle verlaten vanwege het virus, waaronder viervoudig winnaar Chris Froome, Guillaume Martin, Warren Barguil, George Bennett en Magnus Cort Nielsen, de 10e etappewinnaar in Megève.