Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koeman verklaart spanningen met Deschamps tegen Zwitserland op Euro

Koeman verklaart spanningen met Deschamps tegen Zwitserland op Euro

In de ronde van 16 van Euro 2021 tegen Zwitserland (3-3, de Blues uitgeschakeld op strafschoppen), weigerde Kingsley Coman, die een spierblessure opliep, zijn plaats op te geven. Deze dinsdag, tijdens de show die Ruthen op RMC ving, keerde de vleugelspeler van Bayern München terug naar deze aflevering.

Dit is een van de opvallende beelden van de verschrikkelijke uitschakeling van de blues tegen Zwitserland, in de ronde van 16 van Euro 2021 (3-3, de Zwitser wint op penalty’s). Op 28 juni, in Arena Națională in Boekarest, voelde Kingsley Coman spierongemakken tijdens de eerste overwerkperiode. Terwijl de staf hem beval zijn plek af te staan ​​aan Marcus Thuram, had de vleugelaanvaller van Bayern München een tekstuele uitleg met Didier Deschamps en weigerde hij het veld te verlaten.

>> Ruthen steekt de podcast aan

“Ik voelde wel fysieke pijn na de sprint, maar het was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de details van Koeman vielen op in Rothen, deze woensdag op RMC. Toen de coach me vertelde naar buiten te gaan om mezelf te houden, omdat het noodzakelijkerwijs kan gevaarlijk als je fysiek ongemak voelt, ik zei tegen hem nee, ik wil echt alles geven en op het veld blijven.

‘Het had de procedure kunnen zijn die me weer tot keuze heeft gebracht’

“Voor mij was het de laatste wedstrijd, dus als ik na de vakantie geblesseerd raakte en er niets meer over was, ging de Beier door. Maar als ik over de pijn heen kan komen, wordt het niet ingewikkeld en ik’ Ik doe het geweldig, het zou de procedure zijn geweest die me terug bij de selectie had gebracht. “Omdat ik een invaller was tijdens het EK. Toen ik warm was, zei ik tegen mezelf dat ik liever alles zou geven, zelfs om mezelf pijn te doen.” De coach zag vooral mijn gezondheid.”

READ  Ismael Jacobs tekent voor Monaco (Officieel)

Iets minder dan twee maanden na deze ontmoeting maakte Didier Deschamps aan L’Équipe duidelijk dat hij de situatie van zijn speler begreep, met de wens om deze aflevering te dramatiseren.

“Het is niet dat hij weigert. We zijn nog in de vertolking, benadrukte Deschamps. Kingsley heeft een geschiedenis in het Franse team die vaak gefrustreerd wordt door blessures. Een (zijn enkel) verhinderde hem om deel te nemen aan het WK (…) Daar speelt hij, en bovendien heeft hij Frankrijk net toegestaan ​​om uit een situatie te komen Waar het leidt naar een ander waar het leidt tot 3-1. Dus hij wil ondanks zijn spierprobleem toch doorgaan. Hij is een mens.”

Het ongeval had sowieso geen gevolgen voor Koeman. Na het EK was hij aanwezig op alle bijeenkomsten van het Franse team, met uitzondering van de vierde finale van de Volkenbond in oktober 2021, die hij moest verliezen om een ​​hartoperatie te ondergaan. Bewijs dat Deschamps het hem niet kwalijk nam.

F.Ga brandt met Ruthin