Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reïntegratie van Russische atleten: Bach vindt standpunt van regeringen die kritiek hebben op het IOC “ongelukkig”

Reïntegratie van Russische atleten: Bach vindt standpunt van regeringen die kritiek hebben op het IOC “ongelukkig”

Thomas Bach keerde terug om de pers toe te spreken aan het einde van de derde en laatste dag van de IOC Executive Board-vergadering in Lausanne.

“We hebben geen enkele opmerking gezien over hun houding ten opzichte van de deelname van atleten uit landen aan 70 oorlogen en andere gewapende conflicten over de hele wereld.”

“Het is jammer om te zien dat regeringen de wil van de meerderheid van de belanghebbenden in de Olympische beweging, noch de autonomie van de sport, niet willen respecteren. Zei hij Het is jammer om te zien dat deze regeringen het probleem van dubbele standaarden niet aanpakken. We hebben geen enkele opmerking gezien over hun houding ten opzichte van de deelname van atleten uit landen aan 70 oorlogen en andere gewapende conflicten over de hele wereld. »

Critici en wat steun

Thomas Bach gelooft dat deze Overheidsinterventies hebben de eenheid van de Olympische Beweging versterkt. Het is niet aan overheden om te beslissen wie aan wedstrijden mag deelnemen. Als dat het geval zou zijn, zou dat het einde zijn van de sport zoals we die kennen..

READ  Er was al een staking begonnen in Galtier voordat de wedstrijden werden hervat

Voor de goede orde bekritiseerde de IOC-voorzitter het standpunt van Rusland, dat vond dat de aanbevelingen van het IOC net zo goed waren “onaanvaardbaar”. Hij benadrukte dat de Ethische Commissie van het IOC de kwestie zal overwegen om leden van de Russische of Wit-Russische Olympische beweging, zoals het hoofd van het Russisch Olympisch Comité Stanislav Pozdnyakov, onder contract te plaatsen bij het leger. Aan de andere kant verwelkomde Thomas Bach de steun van de vijf Continentale Olympische Comités en de Association of Summer Olympic Games Federations (ASOIF).

Beslissing in afwachting

Gevraagd naar de deadline waarbinnen het IOC zal beslissen of Russische atleten al dan niet de Olympische Spelen van Parijs zullen bijwonen, gaf Thomas Bach aan dat de deadline niet het verzenden van uitnodigingen voor de Spelen van Parijs zal zijn, die in juli zouden moeten worden verzonden. 26. “De beslissing zal worden genomen lang na D-1, zei Thomas Bach. We willen eerst de toepassing van onze aanbevelingen onderzoeken. »

Met betrekking tot de Spelen van 2024 in Parijs sprak de IOC-voorzitter zijn grote tevredenheid uit tegenover het organisatiecomité van de Spelen dat was aangekondigd. “Ongekend, indrukwekkend en spannend”. Net als zijn woordvoerder de dag ervoor weigerde hij een vaste toezegging te doen voor de deelname van boksers aan de Spelen van Parijs, aangezien het IOC in conflict was met de International Boxing Association (IBA): “Ik ga niet speculeren (Over de bevindingen van het rapport dat IOC-directeur-generaal Christophe de Kepper moet voorleggen aan de volgende raad van bestuur). We hebben geen probleem met boksen of boksers, maar we hebben wel zorgen over IBA. Het zal effect hebben. »

READ  Ze volgen een gigantische trapfiets van 7000 km om het klimaatbewustzijn te vergroten

Het hoofd van de CIO merkte ook op dat hij nog niet had gehoord van een verzoek van het hoofd van de CIO, Brigitte Henriques, van de CIO om een ​​audit te organiseren om een ​​einde te maken aan de crisis die het orgaan doormaakt. Thomas Bach sloot de komst van deze brief echter niet uit.