Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pro D2 – Jonathan Ruru wordt weggestuurd door Provence Rugby voor het slaan van de vrouw van een teamgenoot

Pro D2 – Jonathan Ruru wordt weggestuurd door Provence Rugby voor het slaan van de vrouw van een teamgenoot

Jonathan Roroux mag het rugbyshirt van de Provence niet meer dragen. De scrumhalf van Nieuw-Zeeland wordt weggestuurd door de Provençaalse club. Volgens onze collega’s uit La Provence sloeg de voormalige Oakland Blues-speler zelfs de vrouw van een teamgenoot tijdens een avond tussen de spelers waarvoor hun maatjes waren uitgenodigd. Roro is erg dronken tijdens het incident en wordt gecorrigeerd door een andere Aix-speler.

Sinds 2 december heeft Jonathan Roroux niet meer op het gazon van de Pro D2 gelopen. Beschouwd als een van de beste nummer negens van het toernooi, werd een ernstige knieblessure aangekondigd om zijn lange afwezigheid te verklaren.

Sterker nog, de 30-jarige is al weken weg van het personeel bij Aix. Na de winterstop werd er onder de spelers een avond georganiseerd om de overgang naar het nieuwe jaar te vieren. Fellows en echtgenotes van rugbyspelers waren uitgenodigd.

De avond nam een ​​ongelukkige wending toen een alcoholist, Jonathan Roro, de vrouw van een van zijn teamgenoten aanviel. Gewend aan deze uitglijders die duidelijk door alcohol werden veroorzaakt, sloeg de Nieuw-Zeelander het slachtoffer, voordat hij op zijn beurt werd gecorrigeerd. Logisch aanwezig ter plaatse, reageerde een van zijn klasgenoten (of voormalige klasgenoten) door de Maori aan te vallen. Een gevecht dat Ruru littekens bezorgde: een gebroken kaak en een gebroken schouder.

Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens geopereerd, voordat hij naar het European Sports Rehabilitation Centre in Capbreton ging om te herstellen.

Niemand zal er spijt van krijgen in de kleedkamer.

Jonathan Rorou is logischerwijs niet meer welkom in de kleedkamer van Aix. Een speler, die anoniem wenst te blijven, zei tegen onze collega’s van La Provence: “Onvoorstelbaar zette hij iedereen tegen zich op. En niemand zal er spijt van krijgen in de kleedkamer! “

Altijd stil over dit dossier, zal de Provençaalse administratie toch een streng en drastisch besluit nemen gezien het feit dat de Nieuw-Zeelander ontslagen moet worden. Zelfs als zijn advocaten ruzie maakten, denkend dat die avond deel uitmaakte van de privésfeer, hielp niets. Er stond nog twee jaar op het contract van de persoon die eind 2021 in Frankrijk landde.

READ  Geneseo feliciteert twee onverwachte kampioenen na zege op Straatsburg (1-0)

Dit seizoen speelde de voormalige Auckland Blues-speler elf competitiewedstrijden, waarvan acht als starter in twee pogingen.