Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tickets van meer dan $ 150 voor de wedstrijd tussen Canada en Honduras

Tickets van meer dan $ 150 voor de wedstrijd tussen Canada en Honduras

Het Canadese nationale herenvoetbalteam heeft dinsdagavond een enorme overwinning behaald tegen Honduras voor een schaars publiek op BMO Field in Toronto. Op sociale netwerken gaven veel netizens de schuld aan de exorbitante ticketprijzen.

Slechts 13.626 voetbalfans passeerden de tourniquets van de tribune in Queen City, de helft van de totale capaciteit. De belangstelling voor deze ontmoeting, die de Canadezen een plaats in de halve finales van de CONCACAF Nations League garandeerde, was echter groot.

Volgens getuigenissen verkregen van Twitter door blogTO.com, is het onmogelijk om het stadion binnen te gaan zonder $150 te betalen aan Ticketmaster. Het zou ook zijn zonder bijna $ 30 meer te tellen om de “Service Fee” te betalen.

Verschillende delen van BMO Field, waaronder hele klassen, werden door de organisatoren afgezet, waardoor de televisie de indruk kreeg van een opgesloten menigte. De bovenste verdiepingen, waar de meer betaalbare stoelen zich meestal bevinden, waren gesloten vanwege lage kaartaankopen. Enkele gelukkigen, die hun inschrijfgeld zo’n vijftig dollar vroeg hadden gekocht, slaagden erin om naar de rand van het veld te migreren.

Ticketmaster zorgde de laatste tijd voor veel opschudding in de muziekwereld vanwege de exorbitante prijzen bij sommige concerten, met name die van Taylor Swift en Drake. Servicekosten en andere extra’s toegevoegd aan de totale kosten van het betalen van tickets. In Quebec is een class action-rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf.

Hoe laat is de wedstrijd in Montreal?

Canadese voetbalprogramma’s zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt door de uitstekende resultaten van de nationale teams. Gezien het gemiddelde publiek en exclusief de ticketprijzen van Toronto, heeft Montreal duidelijk niets te bieden van andere Canadese bestemmingen.

READ  Manchester City verslaat Newcastle na een gekke wedstrijd

In oktober 2021 kwamen minstens 16.386 mensen naar Stade Saputo, midden in een pandemie, om te zien hoe het damesteam Nieuw-Zeeland met 1-0 versloeg. De Canadezen zaten midden in hun feestelijke run na het winnen van goud op de Olympische Spelen in Tokio.

Bij de mannen was de laatste wedstrijd in Montreal op 13 juni 2017, tegen Curaçao, wederom in Saputo Stadium. Deze keer woonden iets meer dan 6.000 mensen deze onbeduidende wedstrijd bij, in een tijd dat het Canadese team nog ver verwijderd was van de krantenkoppen. Voor de voorlaatste herenwedstrijd in Quebec moeten we terug naar 2010.

Ook het Olympisch Stadion is bij uitstek geschikt voor grote evenementen. Tijdens de Women’s World Cup 2015 trokken Kristen Sinclair en haar bende Nederland voor 45.420 fans.

We zullen deze zomer zien of Canada Football een kijkje neemt in Montreal. De voorbereidingswedstrijden voor het WK 2026 zullen talrijk zijn, maar laten we niet vergeten dat Quebec City weigert deel te nemen, wat de balans kan beïnvloeden.