Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Regelt Nederlandse vluchten op Amsterdam Shiphol Airport

Het kabinet wil de “prioriteit aan geluidsoverlast” aanpakken.

Nederland kondigde vrijdag een maximum van 440.000 vluchten per jaar aan op het Amsterdam Shiphol, waarmee voor de uitbraak een capaciteit van 500.000 werd bereikt. “Grote onzekerheid” Naar het vliegveld. De regering heeft in een persbericht uitgelegd dat ze ermee omgaat “Prioriteit voor geluidsoverlast”bij akkoord “Hard nieuws voor de luchtvaartindustrie”.

Het vliegtuig, dat naar verwachting vanaf november volgend jaar wordt gelanceerd, zal naar verwachting vertragen “Lage geluidsoverlast en lage CO2- en stikstofuitstoot”, Dat meldt de regering in een brief aan de Tweede Kamer. Hij verduidelijkte echter dat de stikstofemissies niet kunnen worden verminderd ‘Dit is niet de reden voor het besluit’.

“Veel dingen zijn niet duidelijk”Shippol antwoordde: “Aanzienlijke risico’s voor netwerkkwaliteit”. Bewoners rond het dichtbevolkte gebied van Shiphole blijven klagen over geluidsoverlast van de luchthaven.

Een van de gevolgen van infectie

Minister van Infrastructuur Mark Harpers erkende dat dit het geval was “Hard nieuws voor de luchtvaartindustrie”, Die nog aan het herstellen is van de gevolgen van de besmetting met het coronavirus. Dit is eigenlijk weer een tegenvaller voor de luchthaven, die eerder deze maand aankondigde het aantal passagiers deze zomer te beperken en vluchten, die de afgelopen weken in lange wachtrijen stonden te wachten vanwege personeelstekorten, zou annuleren om congestie in theaters te voorkomen.

De regering zegt echter “met dit aantal vliegtuigen zal Shipole zijn internationale bestemmingsnetwerk kunnen behouden”, waarop de piloten met verbazing reageerden. Amsterdam Airport Schiphol staat op nummer één in Europa op het gebied van directe luchtverbindingen, volgens een rapport uit 2022 van de Europese vestiging van Airports Council International (ACI Europe).

READ  Hij raakte zwaargewond bij een schietpartij in Amsterdam

“Door kabinetsbesluit om luchthavencapaciteit drastisch te verminderen wordt Nederland kleiner”“Olivier Jankovic, directeur-generaal van ACI Europe, werd geciteerd in een verklaring.Dit plotselinge besluit is een klap voor de luchtvaart, werkgelegenheid en economie van Nederland.IATA-directeur-generaal Willie Walsh veroordeelde de beslissing “Schokkend”.