Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands recept voor schaatsmedailles

Ga hiervoor naar de Groningse IJsring in het noordoosten van het land. ’s Avonds, doordeweeks, zwerven tientallen amateurs over de pistes.

Je ziet kinderen dromen van de Olympische Spelen en medaillesAuke, een coach in de buurt, legt uit.

In de Olympische geschiedenis van het land hebben velen dit doel bereikt. Van de 143 medailles die Nederland won op de Winterspelen, werden er 138 gewonnen op de korte- en langebaanschaatswedstrijden.

Nederland kampt met een aardig probleem. Dit kleine land van 17 miljoen mensen heeft veel talent op deze gebieden, maar volgens de regels van het Internationaal Olympisch Comité mogen er maar een paar atleten naar de Olympische Spelen worden gestuurd.

In Peking zouden er slechts negen mannen en negen vrouwen op langebaanschaatsen mogen zijn.

We hebben een grote pool van skaters van hoge kwaliteit. Hoe de juiste kiezen? ik

Een citaat Gerard Sierksma, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen

Dit is een vraag die vele jaren geleden werd gesteld door Gerrard Searksma, een wiskundige en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Afbeelding laden

Gerard Searksma, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het selectieproces van Nederlandse schaatsers.

Foto: Radio-Canada / Raphaël Bouvier-Auclair.

Hij was in zijn vrije tijd schaatser en kwam op het idee om de wetenschap in dienst te stellen van de sport door het Nederlands Olympisch Comité voor te stellen een mechanisme te ontwikkelen om geselecteerde atleten te helpen.

De groep, die Nederland in de top 10 of de top 5 van de medaillespiegel wil krijgen, keurde het plan snel goed.

Algoritme, dub Team, Helpt bij het bepalen van de evenementen waarin Nederlanders de meeste kans maken op het winnen van medailles. Schaatsers worden geselecteerd op basis van hun prestaties in de Olympische kwalificatierondes.

We gebruiken de shows die zijn behaald in verschillende competities in verschillende ijsringen van de wereldGerard Sierksma beschrijft zijn team en de factoren waarmee hij rekening houdt.

Uiteraard zijn sommige factoren, zoals het risico op een val, onvoorspelbaar.

Het doel is ook om schaatsers te selecteren die meer dan één afstand kunnen afleggen en winnen, aangezien er meer startposities zijn dan de atleten die in de competitie zijn toegestaan.

Een voorbeeld: in 2022 was de Team Hij suggereerde dat de Nederlanders meer kans hadden om medailles te winnen op de 5000m, Mass Start en 3000m.

Afbeelding laden

Schaatsen is de meest populaire sport in Nederland.

Foto: Radio-Canada / Raphaël Bouvier-Auclair.

Schaatser Irene Shouton, die in al deze evenementen alleen staat, wist zich verrassend genoeg te kwalificeren voor de Olympische Spelen. In Peking won hij goud 5000 En 3000 m. De Mass Start wedstrijd vindt plaats op 19 februari.

Met deze methode is het niet voldoende om de meest competitieve voorrondes van Nederland te winnen, één manier om een ​​ticket voor de Olympische Spelen veilig te stellen.

Dit kan erg frustrerend zijnProfessor Searksma beaamt dat niet alleen atleten die uitblinken in kwalificaties, maar ook leden van het Olympisch Comité uiteindelijk hebben besloten een deel van deze atleten uit de selectie te weren. Team.

Een overwinning?

Afbeelding laden

Professor Gerrard Searksma legt uit hoe het algoritme werkt dat helpt bij het selecteren van Nederlandse schaatsers voor de Olympische Spelen.

Foto: Radio-Canada / Raphaël Bouvier-Auclair

Het aan de Universiteit van Croningen ontwikkelde algoritme werd voor het eerst gebruikt bij het selecteren van atleten voor de Olympische Spelen van 2014 in Sochi.

Nederland won een record van 24 medailles in Rusland.

Vier jaar later, in Pyongyang, wierp het plukken zijn vruchten af. Nederland verliet Zuid-Korea met 20 medailles, waaronder 8 gouden.

In Peking, hoewel de competitie nog niet voorbij is, blijven de Nederlandse schaatsers zichzelf de sneeuw in duwen. Het land heeft al 13 medailles gewonnen, waaronder 12 in het schaatsen.

De Nederlanders blijven hun prestaties in eerdere wedstrijden overtreffen. Ze hebben minder dan 10 medailles gewonnen in Vancouver in 2010 en in Turijn in 2006.

Afbeelding laden

De prestaties van Nederlandse schaatsers worden in Nederland op de voet gevolgd.

Foto: Radio-Canada / Raphaël Bouvier-Auclair.

Kan het algoritme, dat na de Spelen in British Columbia in gebruik werd genomen, de Nederlandse veroveringen in de sneeuw verklaren?

Wiskundige Gerard Searksma wijst erop dat het moeilijk te beantwoorden is en dat hij met een aantal andere factoren rekening moet houden.

Het Olympisch Comité heeft het potentieel om tot de top 10 van medaillewinnende landen te behoren. We investeren ook veel geld in dit spel. ik

Een citaat Gerard Sierksma, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen

Volgens hem is het succes van deze organisatie, die uniek is in de wereld, gebaseerd op het feit dat ze bovenal levert. Helderheid Het selectieproces en het wordt nu geaccepteerd door atleten en hun coaches.

Gerrard Searksma, een fervent aanhanger van de Olympische Spelen, zegt al een paar jaar zijn droom waar te maken.

Mijn hobby’s combineren met mijn carrière als wiskundigehij zei.

READ  Wereldwijd -2022. België bevestigt, Nederland is hoger dan Turkije