Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Red Flame: voor Yves Cyrenels kunnen zijn spelers IJsland en Italië verslaan

Coach Ives Serneels is er vast van overtuigd dat zijn team eerste en tweede kan eindigen in poule. The Red Flame (FIFA 19) begint zondag in Manchester tegen IJsland (FIFA 17). Ze nemen het dan op tegen Frankrijk (FIFA 3) en Italië (FIFA 14), “Het is een cliché, ik weet het, maar we moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken”, gaf Cernells toe. “Ik heb er vertrouwen in. Tegen een goed team als IJsland zullen we klaar zijn om ons land 90 minuten lang zo waardig mogelijk te verdedigen. We hebben er alle vertrouwen in dat we deze wedstrijd kunnen winnen.”

Volgens de bondscoach zijn IJsland en Italië “twee landen die zich in het verleden hebben bewezen”. “Maar als we aan de top staan, kunnen we ze verslaan. Als er een onderdeel ontbreekt, levert het verschil je geld op.”

Aan de andere kant lijkt Frankrijk boven de loterij te staan. “Hij is een van de favorieten voor het toernooi. Maar het is pas onze tweede wedstrijd. Natuurlijk hebben we gekeken, maar voorlopig richten we ons op IJsland. Daarna zullen we zien hoe we de Fransen kunnen aanvallen.”

Vier dagen voor de eerste deadline zegt Cernells, 49, dat hij nog niet gestrest of gestrest is. “Het gaat goed,” zei Cernells. “Ik ben het emotionele type. Ik heb 100 procent adrenaline nodig, maar het komt eraan. Het belangrijkste is om op de juiste momenten kalm te blijven.”

READ  Quebec op de top van de wereld