Recensie en hoogtepunten: Spaanse vrouwen 1-0, Nederlandse vrouwen; Internationale vriendschap

Marta Cardona was de enige vrouwelijke vrouwelijke speler van Real Madrid die een rol speelde in de 1-0 vriendschappelijke overwinning van Spanje op Nederland.

In plaats van de gebruikelijke vleugelverdedigers zoals Ona Patley, Marta Cortera of Leila Ovahabi, speelde Spanje in op de “echte” vleugelspeler Marta Cardona en Mariona Caldende.

Het duidde op de wens van Spanje om een ​​agressieve zet en actie te domineren en het spel naar hun tegenstanders te brengen.

Nederland bleef ook zeer aanvallend in hun selectie en verdedigde voornamelijk in het buitengewone 4-3-3 middenblok, met League Martens, Jill Rourd en Vivian Midema hoog en smal. Het kan twee doelen hebben gehad: centrale passerende rijstroken blokkeren en de aanwezigheid van tegenaanvalstations verzekeren zodra de bal is gewonnen.

Wat het motief ook was, het plan van Sarina Wickman werkte niet echt. Hoewel het even duurde voordat Spanje de tegenovergestelde vorm vond, begonnen Alexia Butellos en Mariona al snel naar voren te bewegen aan de linkerkant om met elkaar vooruit te komen. Waarschijnlijk de beste scène van de wedstrijd, Alexia draaide naast in de 20e minuut en liet een backheel pass in de lijn vallen, en ging uiteindelijk naast met een schot van Jenny Hermoso.

Spanje overwon het verzet van Nederland binnen een half uur nadat het in een hoekschop was getrapt. Badri Guzaro stond misschien buitenspel, maar de vertegenwoordigers noemden het niet zo.

De tweede helft zag weinig aanpassing van Nederland in termen van defensieve aanpak en genoot van een comfortabelere helft van het Spaanse voetbal. La Furia Rose worstelde zo hard in de laatste minuten dat Viviane Midema van dichtbij een kruispad over zijn teamleider liet planten, maar Shanis van de Santon kon er niets aan doen.

READ  IJsselmeer, de zoetwaterzee die Nederland veranderde

Optreden door Marta Cardona

Beoordeling: 8/10

Cardona was grotendeels onopgelost tijdens het grootste deel van de eerste helft toen Spanje rond de Mappi-Alexia-Mariona Nexus speelde. Madrid # 11 toonde echter een paar keer haar kwaliteit om haar benen vrij te maken en 1v1 te gaan.

Omdat Cardona in de 2e helft meer balcontacten kreeg, was dat een teken van wat komen gaat en creëerde het veel meer kansen.

Hij assisteerde Leela in de 84e minuut toen hij zijn kwaliteit toonde ondanks het feit dat hij geen doelbijdrage beheerste.