Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland, India accepteren bestelling op basis van landregels | India Nieuws

New Delhi: premier Narendra Modi en zijn Nederlandse gezant Mark Rutte bevestigden vrijdag opnieuw hun inzet voor een multilateraal mandaat op basis van de regels voor het waarborgen van internationale vrede, stabiliteit en welvaart, en kijken uit naar een succesvolle Indo-EU-top in mei in Porto.
Modi en de premier van Nederland hielden vrijdag een virtuele top, de eerste top op hoog niveau die Rutte heeft bijgewoond sinds de parlementsverkiezingen in maart. “Leiders wisselden ook standpunten uit over regionale en mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, terrorismebestrijding en de Govt-19-epidemie, en kwamen overeen om opkomende integraties te gebruiken op nieuwe gebieden zoals de Indo-Pacific, flexibele distributieketens en wereldwijd digitaal leiderschap,” zei de regering in een verklaring.
Beide landen bevestigden opnieuw hun toezegging om gelijke en betaalbare toegang tot COV-19-vaccins voor alle landen te garanderen en kwamen overeen om in dit verband samen te werken.
India verwelkomt de Nederlandse richtlijnen voor de Indo-Pacific, die het belang van de regio voor vrede, veiligheid en welvaart in de wereld erkent en India identificeert als een belangrijke partner om aan deel te nemen. De leiders benadrukten nauwe solidariteit met elkaar voor een vrije, open en inclusieve Indo-Pacific-visie. tnn
READ  Nederland draagt ​​Wopke Hoekstra voor als nieuwe Europese commissaris