Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nodig moslims in Nederland uit om de Ramadan thuis zonder gasten te vieren

De vastenmaand Ramadan begint volgende week voor ongeveer 1 miljoen moslims in Nederland. Dit is de tweede ramadan tijdens besmettingen met het coronavirus. De Communicatieorganisatie voor Moslims en de Overheid (CMO), die 380 moskeeën vertegenwoordigt, heeft daarom een ​​oproep gedaan aan moslims om de Ramadan thuis met familie te vieren en niet om familie en vrienden te bezoeken.

Het vasten begint dit jaar op 13 april; Maandag of dinsdag. Tijdens de vastenmaand mogen moslims overdag tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten of drinken. Het vasten wordt verbroken met het avondeten. Meestal wordt het gevierd met grote bijeenkomsten, maar deze kunnen nu niet gebeuren.

“Ramadan is leuk en lekker eten, maar het is niet de essentie. Zelf vierde hij het vorig jaar alleen met zijn gezin. “Ik vond het heel bijzonder en heel bijzonder. Je focust zo veel op jezelf en je eigen spiritualiteit.”

Nachtgebed en avondklok wegens coronavirus

Pahar Har maakt zich zorgen over het laatste gebed. Hij heeft signalen ontvangen dat zes tot zeven grote moskeeën gedurende de maand Ramadan ’s nachts open zullen zijn, zodat het laatste gebed in de moskee kan doorgaan.

‘Het gaat niet om kleine moskeeën. Ik maak me er grote zorgen over. Als je’ s nachts met veel mensen bent, loopt de veiligheid gevaar. ‘ Bouhar zegt dat beveiliging belangrijk is. Hij wil een situatie als Urg voorkomen, waar een grote kerk heeft besloten af ​​te zien van corona-activiteiten. “Ik denk dat er binnen elke religie weinig steun is voor actie, maar dit is een heel slecht voorbeeld. Wij aanvaarden onze verantwoordelijkheid.”

READ  Het bevel tot avondklok werd verlengd tot 15 maart

Daarom heeft de CMO besloten de moskeeën van de ene op de andere dag te sluiten. “We dachten dat het geen goed idee was binnen de CMO, we bespraken het en dat idee werd laten vallen”, zei Bouhar. Moskeeën zijn nu gesloten voor nachtgebeden vanwege de avondklok, die na 22.00 uur zal plaatsvinden.

Ramadan eindigt op 13 mei met Eid al-Fitr.