Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

PV Sindhu is een van de sportsterren die wereldleiders hebben opgeroepen om eerlijke toegang tot Covid-vaccins te garanderen

Olympische en Paralympische atleten over de hele wereld, waaronder tweevoudig Indiase Olympische medaillewinnaar PV Sindhu, hebben de wereldleiders opgeroepen om te zorgen voor eerlijke toegang tot Covid-19-vaccins.

In een video geproduceerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) riepen atleten wereldleiders en besluitvormers op om te zorgen voor gratis en billijke toegang tot Covid-19-vaccins. De oproep komt een paar weken voor de start van de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking, die van 4-20 februari zullen plaatsvinden.

De video werd dinsdag vrijgegeven door het Internationaal Olympisch Comité en toont meer dan 20 Olympiërs en Paralympiërs van over de hele wereld.

Deze omvatten Olympisch kampioen Federica Pellegrini (zwemmen, Italië) en Seung-Min Ryu (tafeltennis, Zuid-Korea), drievoudig Olympisch medaillewinnaar Pau Gasol (basketbal, Spanje), dubbele Olympische medaillewinnaar Maja Martina en Lochowska (wielrennen, Polen) en Humphrey Kayang (Rugby, Kenia), die allemaal lid zijn van het IOC Athletes Committee.

Verschillende Olympische en Paralympische kampioenen zijn ook inbegrepen: Olympisch kampioen Valerie Adams (atletiek, Nieuw-Zeeland), Alistair Brownlee (triatlon, VK), Osia Collinso (rugby, Fiji), Gianmarco Tampere (atletiek, Italië) en voorzitter van het Olympisch Comité Internationaal Thomas Bach (hek); Paralympische kampioenen Martina Kironi (atletiek, Italië), Eli Cole (zwemmen, Australië), Jacob Krakow (alpineskiën, Slowakije), Tatiana McFadden (atletiek, kunstschaatsen, VS), Jetsek Visser (stoelbasketbal) Rolstoel, Country-Pass) en Annika Zen (Fiets, Duitsland).

Andere ingezonden atleten waren: Olympisch medaillewinnaar Danka Bartikova (schieten, Slowakije), PV Sindhu (badminton, India) en Luisa Zlotkowska (schaatsen, Polen); Olympiërs Gabi Arens (schieten, Namibië), Jonathan Burley (atletiek, België), Uchi Ike (gymnastiek, Nigeria), Anne Christine Julia (zeilen, Duitsland), Alex Hua Tian (paardrijden, China), Neluka Karunaratne (badminton, Sri Lanka), Silvia Mittermüller (skateboarden, Duitsland), Alexei Pappas (atletiek, Griekenland), Akiko Thompson (zwemmen, Filippijnen) en Gabriela Trana (atletiek, Costa Rica), laat het IOC weten in een verklaring.

In hun boodschap benadrukten de atleten hoe belangrijk het is om verenigd te blijven om de effectieve strijd tegen de pandemie voort te zetten: “Als atleten kunnen we de wereld verenigen door de kracht van sport. Nu, meer dan ooit, zijn we verenigd om de kracht van sport en de Olympische en Paralympische beweging om de strijd tegen COVID te helpen winnen. Omdat we sneller gaan, mikken we hoger en worden we sterker als we samen staan.”

Ze gaan verder: “We hebben een veilig en effectief vaccin dat kan helpen kostbare levens te redden en onze vrienden… en onze families te beschermen. Dus we roepen regeringen, stichtingen, filantropen, gezondheidsorganisaties en sociale ondernemingen op om zich aan te sluiten krachten om gratis en gelijke toegang tot een vaccin te bieden voor iedereen over de hele wereld om deel te nemen.” In onze collectieve verantwoordelijkheid om degenen te beschermen die het meest kwetsbaar zijn, omdat iedereen hierin zit. Een planeet heeft het recht om gezond te leven. We zijn samen sterker als we samen staan ​​en voor elkaar zorgen.”

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, heeft zich aangesloten bij de wereldleiders door op te roepen dat 70 procent van de bevolking in alle landen begin juli 2022 moet worden gevaccineerd om een ​​einde te maken aan de acute fase van de pandemie.

Dit is de poging van het IOC om de beste atleten ter wereld te betrekken bij het motiveren van wereldleiders om ervoor te zorgen dat een vaccin voor iedereen beschikbaar is.

Lees hier al het laatste nieuws, het laatste nieuws en nieuws over het Coronavirus.

READ  F1 - Abu Dhabi GP - Lewis Hamilton voor Max Verstappen in de derde vrije training